Veelgestelde vragen Dag van de Arbeid 2020

Van 1 mei 2020 12:00 tot 1 mei 2020 16:00

Veelgestelde vragen Dag van de Arbeid 2020

 

Op 1 mei vieren we in Den Haag de Dag van de Arbeid. Wil jij weten wanneer je je gratis treinkaartje ontvangt? Of hoe je vanaf Den Haag CS naar het World Forum komt? We hebben de vragen die het vaakst worden gesteld op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar 1mei@fnv.nl.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor gratis vervoer?
Je kunt je tot en met donderdag 30 april 2019 20.00 uur aanmelden om in aanmerking te komen voor een gratis NS-kaartje.

Wanneer krijg ik mijn kaartje voor de trein?
De codes om een NS-kaartje te downloaden worden vanaf 17 april 2020 verstuurd. Meld je je na 17 april aan, dan ontvang je je NS-kaartje binnen enkele dagen na aanmelding.

Hoe laat begint de manifestatie?
De inloop is vanaf 11.00 uur. De bijeenkomsten starten om 12.00 uur en we gaan om ca. 15.00 uur een zichtbare mars lopen naar de Koekamp. 

Hoe kom ik van station Den Haag Centraal (CS) of van Den Haag Holland Spoor (HS) naar het World Forum?
Vanaf Den Haag Centraal (CS) kun je gebruik maken van de HTM-tramlijn 16 richting Statenkwartier (uitstappen Statenplein). Vanaf Statenplein is het ca. 8 minuten lopen naar het World Forum. Of je kunt gebruik maken van HTM stadsbuslijn 28 richting Zuiderstrand (uitstappen World Forum West). 

Het is ca. 45 minuten lopen vanaf Den Haag CS naar het World Forum, de looproute vind je hier.

Vanaf Den Haag Holland Spoor (HS) kun je gebruik maken van HTM tramlijn 1 richting Scheveningen (uitstappen World Forum (Noord). Vanaf World Forum (Noord) is het ca. 7 minuten lopen naar het World Forum. 

Het is ca. 50 minuten lopen vanaf den Haag HS naar het World Forum, de looproute vind je hier.

Kijk op 9292.nl voor actuele reisinformatie. De kosten voor deze rit worden niet vergoed.

Ik ben slecht ter been en kan niet meelopen met de mars. Wat nu?
Stuur een mail naar 1mei@fnv.nl om de mogelijkheden af te stemmen. 

Hoe lang is de marsroute en is deze rolstoelvriendelijk?
We starten op de Adriaan Goekooplaan en eindigen op de Koekamp met een zichtbare route door de stad, langs o.a. de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Binnenhof. De marsroute is ca. 3,9 km. Onderweg komen we stoepen en trambanen tegen. Mocht dit een probleem zijn, stuur dan een mailtje naar 1mei@fnv.nl om mogelijkheden af te stemmen.

Ik kom samen met mijn partner naar de Dag van de Arbeid. Krijgt mijn partner ook een gratis NS-kaartje?
Als je partner lid is, krijgt hij/zij een gratis NS-kaartje. Gratis vervoer is alleen voor FNV-leden en kinderen t/m 14 jaar. Dat is een van de voordelen van het lidmaatschap. Je partner kan natuurlijk altijd lid worden, dan ontvangt hij/zij wel een NS-kaartje. In de aanmeldlink kan je aangeven gebeld te willen worden over het lidmaatschap van de FNV.

Ik heb nog geen NS-kaartje via de mail ontvangen. Hoe kan dat?
Vanaf 17 april 2020 worden de codes om het NS-kaartje te downloaden verstuurd. Zorg dat je je hebt aangemeld via de aanmeldknop op www.fnv.nl/1mei.  

Moet ik het NS-kaartje nog printen of kan ik het ook laden via mijn smartphone? 
Het is niet meer nodig je NS-kaartje te printen. Je kunt je kaartje ook direct ophalen op je smartphone door het kaartje te laden in de ‘Reisplanner Xtra app’ (download of update deze app). Nadat je de NS-code hebt verzilverd, ontvang je van de NS een bevestigingsmail. Open de link in deze mail op je smartphone en kies opnieuw voor laden in de Reisplanner Xtra app. Je mobiele ticket wordt dan automatisch toegevoegd in deze app. De tickets staan onder het kop ‘Mijn tickets’. 

Ik heb geen smartphone en ik kan het NS-kaartje niet printen, want ik heb geen printer.
Heb je een buurman/vrouw, vrienden of een kennis met een printer? Vraag of je daar mag printen. Of kijk voor een vakbondshuis bij jou in de buurt. Om de poortjes op het station te kunnen openen heb je een geprint NS-kaartje nodig in kleur of zwart-wit.

Hoe wordt het vervoer van mijn huis naar de trein geregeld?
Vervoer van en naar jouw vertrekstation is op eigen gelegenheid. Deze kosten worden door de FNV niet vergoed. Je krijgt alleen een gratis treinkaartje. 

Ik kom met eigen vervoer, krijg ik mijn parkeerkaartje en reiskosten dan vergoed?
We regelen het vervoer per trein. Mochten er werkzaamheden zijn op het spoor, dan zet de NS bussen in. Eigen vervoer wordt dus niet vergoed. 

Wordt er ook busvervoer ingezet door FNV?
Een aantal verafgelegen netwerken (als bijvoorbeeld noorden, zuiden en Zeeland) in de regio’s zetten busvervoer in voor FNV-leden. Wil je weten of in jouw regio busvervoer is geregeld, stuur een mail naar 1mei@fnv.nl

Deel deze Activiteit