EEN GOED PENSIOEN IS EEN KWESTIE VAN FATSOEN

Van 2 februari 2019 13:30 tot 2 februari 2019 16:00

EEN GOED PENSIOEN IS EEN KWESTIE VAN FATSOEN

Oproep actievoorbereiding zaterdag 2 februari a.s.

Sinds het vastlopen van de onderhandelingen zijn wij als FNV samen met CNV en VCP volop in touw om acties voor te bereiden. We zullen samen vol aan bak moeten om een goed pensioen te realiseren. Daarom roepen we je op om deel te nemen aan de (gezamenlijke) voorbereidingsbijeenkomst voor alle pensioenacties op zaterdagmiddag 2 februari aanstaande in Utrecht.

undefined

WAT : actievoorbereidingen landelijke pensioenacties.
WIE : voor iedereen die het belangrijk vindt dat we erin slagen om het kabinet tot goede pensioenafspraken te dwingen.
WAAR : Jaarbeurs, Utrecht.
VERVOER : Leden kunnen een gratis treinkaartje aanvragen.

Meld je hier aan

Dit kabinet luistert alleen naar aandeelhouders en niet naar gewone mensen. En wie niet horen wil, moet maar voelen. Ook in het stemhokje! Op 20 maart a.s. gaat Nederland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Voor de pensioenen is dat heel belangrijk, omdat je daarmee indirect een stem uitbrengt op de Eerste Kamer en dus op de vertegenwoordigers die de pensioenwetten moeten goedkeuren.

Daarom gaan wij nu informeren, mobiliseren en acties voeren. Half maart, vlak voor de verkiezingen, organiseren we samen met de andere bonden een massale landelijke actiedag waarmee we Nederland plat leggen voor een goed pensioen. Om dat tot een groot succes te maken hebben we ook jouw hulp keihard nodig! Kom daarom op zaterdagmiddag 2 februari a.s. naar de voorbereidingsbijeenkomst en zorg ervoor dat je collega’s zich ook aanmelden. 

PROGRAMMA
De dag is erop gericht om jou voor te bereiden op het informeren en mobiliseren van je vrienden, familie en collega’s voor onze landelijke actiedag in maart. Natuurlijk krijg je informatie over de laatste stand van zaken, maar vooral zullen we het hebben over de acties die er op de rol staan en wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat Nederland massaal in beweging komt voor een goed pensioen. Plannen, inschrijflijsten, materiaal: wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt. Doe je mee?

EEN GOED PENSIOEN IS EEN KWESTIE VAN FATSOEN
De FNV wil een goed pensioen voor iedereen, óók voor mensen met een flexcontract en zzp’ers. Iedereen moet op tijd kunnen stoppen en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Daarin hanteren we drie eisen:

  • Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen.
  • Indexatie voor elke generatie.
  • Bied een goed pensioen voor iedereen, ook flex en ZZP.

Miljoenen mensen met zwaar werk of ploegendienst hebben de grootste moeite om gezond hun pensioen te halen. Maar ook nu het goed gaat, weigert het kabinet om de harde werkers een tijdig pensioen te gunnen. Erger nog: als vakbonden in een bedrijfstak een vroegpensioen afspreken met de werkgever, wordt het grootste deel afgepakt door de belastingdienst.

We hebben er in de onderhandelingen van afgelopen jaren álles aan gedaan om tot goede afspraken te komen. Maar het kabinet kwam niet verder dan boterzachte onderzoeken, commissies en tijdelijke budgetten. Géén structurele oplossingen om eerder te kunnen stoppen als je zwaar werk hebt en géén antwoord op de onhoudbare stijging van de AOW-leeftijd, géén zicht op indexatie en ook géén heldere afspraken om iedereen pensioen op te laten bouwen.

Maar wél miljarden cadeau voor het bedrijfsleven. Dit kabinet staat met zijn rug naar de mensen. Onze eisen zijn heel redelijk. En daar knokken we dan ook voor, samen met zo veel mogelijk mensen die dat ook vinden.

Een goed pensioen is een kwestie van fatsoen. 

Meld je hier aan voor de actiebijeenkomst

 

 

Deel deze Activiteit