Woensdag 14 maart a.s.: jongerendebat in het stadhuis

Van 14 maart 2018 18:00 tot 14 maart 2018 22:00

Woensdag 14 maart a.s.: jongerendebat in het stadhuis

Hoe denken politici in Arnhem over zaken die voor jongeren in de stad belangrijk zijn? Daar kun je woensdag 14 maart a.s. achter komen tijdens het Jongerendebat dat in het stadhuis georganiseerd wordt.

Het doel van dit debat is om in gesprek te gaan over onderwerpen die jongeren echt belangrijk vinden. Wat zouden zij, als ze het voor het zeggen hadden, willen veranderen in Arnhem?

De organisatie van het debat ligt in handen van stichting Rijnstad en ‘Arnhem Divers & Jong’ in samenwerking met de gemeente Arnhem.

Het debat begint om 18.00 uur. De deuren gaan open om 17.30 uur. Toegang is gratis.

Nog drie grote debatten
Het Jongerendebat is de eerste van de drie grote debatten die in Arnhem nog gehouden worden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande.

Op vrijdag 16 maart a.s. organiseert RTV Arnhem in Rozet een groot debat waarvoor alle politieke partijen in Arnhem zijn uitgenodigd.

Het laatste debat vindt maandag 19 maart a.s. plaats in het stadhuis wanneer de Gelderlander haar debat organiseert. Voor dit debat zijn slechts tien partijen uitgenodigd, tot onvrede van de partijen die zijn buitengesloten.

Eerder bleef de SP weg bij het debat van Arnhem Direct omdat D66-lijsttrekker Sabine Andeweg niet aanwezig kon zijn. De SP vindt dat gelijkwaardigheid belangrijk is en bleef om die reden eveneens weg. D66 werd tijdens het debat overigens vertegenwoordigd door D66-wethouder Ron König.

Meestem-Wijzer
Bij de Meestem-Wijzer van Arnhem Direct kun jij op de stoel van een raadslid gaan zitten. In de Meestem-Wijzer krijg je besluiten te zien, die tussen 2014 en 2018 zijn genomen in de gemeenteraad in Arnhem.

Aan de hand van het stemgedrag van de verschillende partijen, kun je zien met welke politieke partijen jij het meeste zou hebben meegestemd.

Deel deze Activiteit