Red ons pensioenstelsel. Kom ook op 27 maart a.s.

Van 27 maart 2018 19:30 tot 27 maart 2018 22:00

Red ons pensioenstelsel. Kom ook op 27 maart a.s.

undefined

Beste vakbond collega,

Wist jij dat jouw pensioenopbouw in tien jaar met twintig procent is achtergebleven? En heb je als gepensioneerde ook ervaren dat je pensioen de afgelopen tien jaar niet is geïndexeerd en achteruit holt?

De regering wil jouw pensioen ‘hervormen’. Daarover wil minister Koolmees dit voorjaar afspraken met ons maken. Maar hervormen is meestal een beleefd woord voor afbraak. Dat lijkt ook nu het geval: de persoonlijke pensioenpotjes die sommige coalitiepartijen willen, vormen een bedreiging voor ons collectieve en solidaire stelsel.

Dit komt niet vanzelf goed. Daarom zijn we de campagne ‘Red ons pensioenstelsel’ gestart. Niet alleen onze onderhandelaar moet zich uitspreken, wij roepen jou op dat ook te doen. Kom daarom naar onze actiebijeenkomst op donderdag 27 maart om 19.30 uur. Wij komen die dag in alle provincies tegelijk bij elkaar. In een aantal steden zal daaraan voorafgaand nog een korte demonstratie plaatsvinden. Dus zorg dat je erbij bent!
Aanmelden kan hier>>

Wat wil de FNV?

 1. Wij willen een volwaardig pensioen. Pensioenen en opbouw moeten geïndexeerd kunnen worden. Daarvoor zijn evenwichtige rekenregels nodig. AOW omhoog en welvaartsvast!
 2. Wij willen een toekomstbestendig stelsel. Iedereen, vast, flex en zzp, moet een collectief aanvullend pensioen kunnen opbouwen, nu en in de toekomst.
 3. Wij willen een tijdig pensioen. De AOW-leeftijd moet bevroren worden op 66 jaar. Mensen met zwaar werk moeten eerder kunnen stoppen en 45 jaar is genoeg!

Op 20 februari jl. zijn we gestart, met 1500 mensen bij elkaar. En dat is de media en de politiek niet ontgaan. Onze boodschap is luid en duidelijk overgekomen. Het is nu aan ons allemaal om te laten zien dat dat niet eenmalig was, en dat steeds meer mensen aansluiten. Doe mee, en neem een collega, vriend en of familielid mee!

 1. Actie is harder nodig dan ooit
  De druk op de pensioenen loopt hoog op. In het heetst van de strijd laten wij werkgevers en Den Haag zien dat wij niet zullen rusten tot ons sterke, collectieve pensioenstelsel veilig gesteld, versterkt en verbeterd is.
 2. Jouw aanwezigheid maakt het verschil
  Alleen al het aantal deelnemers maakt dat we zichtbaar worden. Onze aanwezigheid en aantallen laat zien dat het ons menens is.
 3. We pakken door
  De FNV heeft de afgelopen jaren vaker informatiebijeenkomsten over pensioen georganiseerd. Maar deze bijeenkomsten gaan verder: we komen in actie! Op alle bijeenkomsten maken we een gezamenlijke boodschap voor het kabinet en is er gelegenheid om zelf een oproep te doen aan de politiek.

Dus kom ook! Meld je hier aan

Pssst… Op 14 maart jl. hebben we succesvol het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezet. Een stevige actie, waarmee we hebben laten zien dat de FNV niet zal wijken van onze gezamenlijke agenda. Help ons en deel de berichten via Facebook en Twitter en bekijk de nieuwsuitzending van Hallo Nederland met een verslag van de actie!

undefined

Deel deze Activiteit