Armoede centraal bij Nieuwscafé in Molenplaats Sonsbeek

Van 31 maart 2017 17:00 tot 31 maart 2017 18:00

Armoede centraal bij Nieuwscafé in Molenplaats Sonsbeek

Hoe voorkomen we dat Arnhemmers die op en onder het sociaal minimum leven niet kopje onder gaan?

Die vraag staat centraal tijdens het Arnhems Nieuwscafé dat vrijdag 31 maart a.s. gehouden wordt in Molenplaats Sonsbeek.

Gedwongen door bezuinigingen vanuit Den Haag heeft de gemeente Arnhem de afgelopen jaren behoorlijk wat moeten snijden in het armoedebeleid.

Zo is de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor de GelrePas verhoogd van 110% naar 120% van het minimum inkomen en wordt de kwijtschelding voor minima van de afvalstoffenbelasting volgend jaar geschrapt.

De gemeente schuift de verantwoordelijkheid bij het bestrijden van armoede steeds meer af op vrijwilligersorganisaties, die in de stad actief zijn.

Bij het Arnhems Nieuwscafé zijn vertegenwoordigers van een aantal van deze organisaties, zoals de Voedselbank en Ome Joops Tour, uitgenodigd om meer te vertellen over de zichtbare en onzichtbare effecten van armoede in Arnhem.

Wie, wat, waar?
Het Arnhems Nieuwscafé over Arnhems armoedebeleid wordt vrijdag 31 maart van 17.00 tot 18.00 uur gehouden in Molenplaats Sonsbeek aan de Zypendaalseweg. Toegang is gratis.

Het Nieuwscafé wordt georganiseerd door nieuwsblog Ik Hou van Arnhem en Arnhem Direct. Presentatie is in handen van Bob Roelofs.

(Bron: website Arnhem-direct 17-03-2017) 

Deel deze Activiteit