Arnhemse FNV-werkgroep Werken Zonder Loon nodigt u uit

Van 24 november 2016 19:30 tot 24 november 2016 22:30

Arnhemse FNV-werkgroep Werken Zonder Loon nodigt u uit

De Arnhemse FNV-werkgroep Werken Zonder Loon, onderdeel van FNV Lokaal Arnhem e.o., nodigt iedereen van harte uit voor een themabijeenkomst over werk en inkomen, belonen of bestraffen, dwang of motivatie op donderdag 24 november a.s. Wethouder Ine van Burgstede licht haar beleid dan toe. De vice-voorzitter van de FNV zal het beleid van de FNV toelichten.

De FNV vindt dat er tegenover werk een eerlijke beloning moet staan. Ze merkt onder andere door meldingen dat mensen steeds vaker aan het werk zijn zonder daar loon voor te krijgen.

Debat/themabijeenkomst Werken Zonder Loon.

Het komt steeds vaker voor dat mensen aan het werk zijn zonder dat zij daar een beloning voor krijgen. Denk aan gemeenten, die mensen vanuit de bijstand zonder loon aan het werk zetten in de groenvoorziening, de post, de zorg, het vervoer of een andere sector. De FNV krijgt hier veel meldingen van. Ze vindt dat tegenover werk gewoon een eerlijke beloning (= loon) moet staan. En het mag geen werk zijn dat eerder door betaalde medewerkers werd gedaan die nu hun baan kwijt zijn. Dat is verdringing. En als er vrijwilligerswerk wordt aangeboden dient dat ook vrijwillig te zijn!

De FNV wil de situaties van werken zonder loon beter in kaart brengen.

FNV-leden zeggen: Stop werken zonder loon!

FNV Lokale Monitor.

De FNV organiseerde de Lokale Monitor, een vergelijkend onderzoek naar het sociale gehalte van 144 Nederlandse gemeenten. Deze Monitor laat zien dat er nog veel moet gebeuren op het gebied van werk en inkomen, ook in Arnhem en omstreken.

Datum:  donderdag 24 november 2016

Tijd:       20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Plaats:   In de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem

Laat even aan (een van) de volgende coördinatoren van deze avond weten of u komt:

Jaap van Kleef  jkleef@outlook.com

Jozef Lakeman jozeflakeman@hetnet.nl

Voor vragen of toelichting kunt u bellen naar FNV Lokaal Arnhem e.o. tel. 06-19587440 of 06-46324816.

Deel deze Activiteit