Sta op “VOOR 14” ook op de landelijke conferentie tegen racisme en discriminatie

Sta op “VOOR 14” ook op de landelijke conferentie tegen racisme en discriminatie

30 sep 2019 - Rob Marijnissen

Sta op “VOOR 14” ook op de landelijke conferentie tegen racisme en discriminatie

STA OP “VOOR 14” OOK OP DE LANDELIJKE CONFERENTIE TEGEN RACISME
EN DISCRIMINATIE.


Tijdens de landelijke conferentie tegen racisme en discriminatie geeft de FNV een workshop over de campagne “Voor 14”.

  • Datum: zaterdag 5 oktober,
  • Tijd: 12.30 uur  (12.00 uur inloop)
  • Locatie: Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam.

Iedereen moet namelijk kunnen leven in plaats van overleven. Iedereen moet zich vrij voelen in plaats van beperkt. Iedereen moet een fatsoenlijk inkomen hebben en mee kunnen doen. En wij hebben de oplossing: verhoog het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur.

Hier kunnen wij samen voor zorgen door een sterke beweging te bouwen. Een beweging die afdwingt dat de gigantische rijkdom in Nederland eerlijker wordt verdeeld. Te beginnen met het verhogen van het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur. Krijgen we dat voor elkaar, dan gaan miljoenen mensen erop vooruit. Nederland telt namelijk 2,1 miljoen werkenden die dat minimum (of net daarboven) verdienen. En omdat de uitkeringen gekoppeld zijn aan het minimumloon, krijgen ook 4,5 miljoen uitkeringsgerechtigden meer te besteden.
Heel veel voordelen.

De ervaringen met het bouwen van deze beweging en andere bewegingen laten zien dat het noodzakelijk is het te hebben over respect naar elkaar toe. Om hiermee allerlei vormen van discriminatie en racisme te voorkomen. Anders worden we voortdurend tegen elkaar uitgespeeld. Wij, mannen en vrouwen, zwarte en witte mensen, LHBTQIA+, en mensen met een beperking, kunnen alleen overwinningen boeken als we solidair zijn.

De ervaringen met deze verdeeldheid, racisme en discriminatie in de beweging komen aan de orde en ook wat mogelijke strategieën zijn om dat te bestrijden. Daarnaast is het noodzakelijk om dit ook te bestrijden in de samenleving willen we sterk zijn als vakbond en als beweging. Luisa Moreno Ruiz geeft hierover een inleiding en Rene Danen is de voorzitter van de workshop.

Klik hier voor meer informatie over de campagne van de FNV

Klik hier voor meer informatie over het programma van de landelijke conferentie tegen racisme en discriminatie

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht