18 maart politieke staking pensioenen op de Dam

18 maart politieke staking pensioenen op de Dam

21 mrt 2019 - Rob Marijnissen

18 maart politieke staking pensioenen op de Dam


Op de eerste plaats hierbij het bericht van onze voorzitter Han Busker: “Wat begon als een prachtige actiedag, is overschaduwd door deze vreselijke gebeurtenis in Utrecht. We leven mee met de slachtoffers, hun familie en iedereen die hierdoor geraakt is.”
Onze leden bij de hulpdiensten die op 18 maart vanuit verschillende plaatsen naar Den Haag reden met 66 km per uur over de volle breedte van de snelweg en voor heel veel files hebben gezorgd, zijn gestopt met hun actie, om direct in actie te komen voor de slachtoffers van de aanslag en om eventueel erger te voorkomen. Hierdoor kon de actie op Schiphol ook al niet door gaan waar heel veel verschillende bedrijven in actie zouden komen en voor veel vertragingen zouden hebben gezorgd.

De acties van 18 maart voor een goed pensioen waren desondanks een succes en een duidelijk signaal aan de regering en de werkgevers. In Amsterdam waren 7000 mensen aanwezig op de Dam naast de vele andere plaatsen in Nederland waar actie is gevoerd en is gestaakt. Het waren tienduizenden mensen die in beweging kwamen. Het meest opvallend waren de stakingen bij de NS en het stadsvervoer. Daar was de staking bijna volledig. De FNV is hiermee duidelijk zichtbaar voor veel mensen. Wie nu nog beweert dat de vakbeweging er niet meer toe doet, lijdt aan geheugenverlies. Wij willen dat dit kabinet naar ons gaat luisteren en met de acties zullen we door blijven gaan totdat dat het geval is. 40.000 mensen is slechts een begin maar wel een goed begin. Wij gaan door met actievoeren om onze onderhandelaars te steunen en daarvoor is breed draagvlak, want heel veel mensen zijn het zat om nog langer in de maling genomen te worden door dit kabinet.

Want van de bevolking maakt 84 procent zich zorgen over de mogelijkheid om gezond te kunnen blijven werken tot het pensioen, een derde maakt zich heel erg veel zorgen. Vooral mensen met lage inkomens maken zich ernstig zorgen of ze straks wel genoeg pensioen hebben om van rond te komen. Een ruime meerderheid van de bevolking steunt de acties van de vakbonden.
Voor meer informatie zie:
www.fnv.nl/nieuwsbericht/algemeen-nieuws/2019/03/nederland-achter-pensioeneisen

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht