Uitnodiging: Een terugblik op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de arbeidsverhoudingen (poldermodel) in de afgelopen decennia en vooruitblik naar de toekomst

Van 18 oktober 2018 19:30 tot 18 oktober 2018 21:30

Uitnodiging: Een terugblik op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de arbeidsverhoudingen (poldermodel) in de afgelopen decennia en vooruitblik naar de toekomst

Graag nodigen wij je uit voor de bijeenkomst: 
Een terugblik op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de arbeidsverhoudingen (poldermodel) in de afgelopen decennia en vooruitblik naar de toekomst; waar gaat dit naartoe?

Datum: donderdag 18 oktober

Tijd:      19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Locatie: Regionaal Vakbondshuis Amsterdam (gebouw Trivium), Derkinderenstraat 2-8, 1062 DB te Amsterdam

Er zit een voor de FNV belangrijk onderzoeksresultaat aan te komen over de lange termijnontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarbij gaat het om de werkgelegenheid, de kwaliteit van het werk, de effecten van de technologische ontwikkelingen, en meer. Prof. dr. Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam, zal hiervan een glimp laten zien in zijn terugblik op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de arbeidsverhoudingen in de afgelopen decennia. Daarnaast zal hij aangeven wat zijn inschatting is van de kansen van een basisinkomen, theoretisch,  sociaal en politiek. Er is ook ruimte voor meerdere inzichten en vragen om te delen.

Aanmelden: johan.horeman@vereniging.fnv.nl.

Heb je een vraag die je graag ter discussie wilt stellen, vermeld dit dan ook bij je aanmelding. Dan nemen we dat in de voorbereiding mee.

We zien je graag tegemoet!

De werkgroep Economie & Arbeidsmarkt,
netwerk Lokaal FNV Amsterdam

Deel deze Activiteit