Samen met de vakbond strijden voor gelijke rechten

Van 30 augustus 2018 19:00 tot 30 augustus 2018 21:00

Samen met de vakbond strijden voor gelijke rechten

undefined

Wat voor zaken kom je op de werkvloer tegen? Wat doen we samen met mensen die werkloos zijn of op zoek naar een baan? Wat doen we als FNV als vereniging in de gemeente Amsterdam? Wat voor andere ondersteuning bieden we aan elkaar?
Meer dan de helft van de mensen zijn in kwetsbare situaties beland ofwel zonder baan en veel te weinig inkomen en zonder perspectief of in een slechte werksituatie beland door een slecht contract. Wij vinden dat dat moet veranderen. Er heerst ook angst voor andere culturen die we niet begrijpen, en dat heeft vooral te maken met de heersende onzekerheid op de arbeidsmarkt. Van de werkenden is 73% bang zijn/haar baan te verliezen. En 81% zegt dat het minimumloon niet hoog genoeg is om van te leven. Mensen hebben geen vertrouwen in de politiek en zien een groeiende hebzucht onder bedrijven.

Wij willen dat graag bespreken met u. Wij hebben recente cijfers verzameld over de werk- en inkomenspositie van mensen in Zuidoost die we zullen presenteren. Maar vooral van belang is wat u van de huidige situatie vindt over de werkgelegenheid en de inkomenspositie van u en uw collega’s en buren.

We laten enkele actieve leden van de FNV die de nodige ervaring hebben aan het woord. Zo hebben we onlangs acties gezien van het personeel van het contactcentrum van de gemeente Amsterdam waarvan het merendeel een uitzendbaan heeft. En een actie van het schoonmaakpersoneel bij het AMC dat door hun werkgever geïntimideerd wordt. 

Nog belangrijker is echter dat we gezamenlijk een manier vinden om als FNV samen met u daar wat aan te kunnen doen en met organisaties waar u al lid van bent.
Er zal ruim de gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en we kunnen met elkaar in discussie treden over onderwerpen die u met ons en met elkaar wilt delen.

Datum:   donderdag 30 augustus 2018 om 19.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur)
Locatie:  Buurthuis Nolimit, Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam
(Dichtbij Metrostation Ganzenhoef en halte bus 66)

Contactpersonen voor deze avond:
Rob Marijnissen: 06 - 531.78.715,rob.marijnissen@vereniging.fnv.nl
Jan Bakker: 020 - 675.16.64, jaba@janbakkerlanguages.nl

Wist u:
Dat u met al uw vragen en problemen over belastingen en toeslagen bij ons terecht kunt?
Bezoek de website voor de belastingservice bij u in de buurt. https://www.fnv.nl/lidmaatschap/voordelen/fnv-belastingservice/

Deel deze Activiteit