Geen racisme in de raad: demonstreer mee op zondag 18 maart vanaf de Dam in Amsterdam

Van 5 maart 2018 19:00 tot 2 april 2018 19:00

Geen racisme in de raad: demonstreer mee op zondag 18 maart vanaf de Dam in Amsterdam

 

undefined

GEEN RACISME IN DE RAAD: DEMONSTREER MEE OP ZONDAG 18 MAART OM 13.00 UUR VANAF DE DAM IN AMSTERDAM

Als FNV in Amsterdam hebben we al verscheidene verkiezingsdebatten met politici achter de rug over gemeentepolitiek en daarbij was discriminatie in onze stad een belangrijk onderwerp dat door ons aan de orde is gesteld. Wij hebben daarbij ook aangegeven dat er voor iedereen betaalbare huisvesting beschikbaar moet zijn en goede zorg. Dat vaste banen scheppen topprioriteit moet hebben en onzeker werk moet worden verbannen. Het grote geld en de huidige regering zitten ons echter dwars.

Wij als FNV proberen de verbinding te maken met verschillende groepen in onze stad die gediscrimineerd worden, dagelijks racisme ondervinden en vaak ook achtergesteld worden, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Vluchtelingen heten we welkom. Genoemde onderwerpen gaan ons ter harte, omdat we willen verbinden en niet verdelen. Daarom zijn we als Lokaal FNV Amsterdam al tijden betrokken bij het 21 maart-comité dat jaarlijks de demonstratie op die dag organiseert. Dit jaar is dat eerder: op 18 maart, omdat we op
21 maart naar de stembus gaan.

In de oproep van het 21 maart-comité staat hierover het volgende:
“Nederland verhardt. Mensen die hier al decennia wonen, worden als bedreiging neergezet. Werkzoekende jongeren worden op basis van hun achternaam afgewezen.
En er zou in ons land geen plek zijn voor mensen die vluchten voor oorlog, armoede of klimaatchaos. Moslims en vluchtelingen worden zo gebruikt als bliksemafleider voor groeiende sociaaleconomische onzekerheid en stijgende prijzen. De drijvende kracht achter deze ontwikkeling zijn partijen die oproepen tot 'minder Marokkanen' of waarschuwen tegen ‘homeopathische verdunning’ van ‘het Nederlandse volk’. Regeringspartijen gaan mee met deze zondebokpolitiek.”

Omdat we dit een gevaarlijke ontwikkeling vinden, roepen we je op bij de demonstratie van 18 maart aanwezig te zijn. En op 21 maart een sociale stem uit te brengen, want racisme willen we niet op straat en niet in de gemeenteraad.

Lokaal FNV Amsterdam

Deel deze Activiteit