Vakbondscafé "Strijd voor gelijke rechten"

Van 17 januari 2018 21:27 tot 17 januari 2018 21:27

Vakbondscafé "Strijd voor gelijke rechten"

undefined

 

Wat betekent het om als migrant werkzaam te zijn in Nederland? Wat voor zaken kom je op de werkvloer tegen als gekleurde Nederlander? Wat betekent dat voor de FNV als vereniging?
‘Meer dan de helft van deze mensen zijn in kwetsbare situaties beland. Dat moeten we elimineren. Er heerst angst voor andere culturen die we niet begrijpen, maar dat heeft vooral te maken met de heersende onzekerheid op de arbeidsmarkt. Van de werkenden is 73% bang zijn/haar baan te verliezen. En 81% zegt dat het minimumloon niet hoog genoeg is om van te leven. Mensen hebben geen vertrouwen in de politiek en zien een groeiende hebzucht onder bedrijven.’

Dat zegt Sharan Burrow tijdens haar bezoek aan Nederland deze zomer. Zij is voorzitter van de internationale vakvereniging, waar de FNV lid van is. ‘De moderne slavernij is groeiende’, zegt ze. Als we niets doen, ondermijnt dat ook de positie van iedere werkende en bedreigt dat de democratie.

We laten enkele actieve leden van de FNV die de nodige ervaring hebben aan het woord. Hoe strijdt de vakbeweging voor gelijke rechten voor arbeiders en hoe kunnen we dat bereiken. We hebben tijdens dit vakbondscafé een optreden van toneelgroep Teatrade over situaties op de werkvloer.
Er zal ruim de gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en we kunnen met elkaar in discussie treden over racisme, gelijke rechten en hoe we samen de verdeeldheid kunnen overwinnen.

  • Datum:   vrijdag 26 januari om 19.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur)
  • Locatie:  Casa Migrante, Van Ostadestraat 268 te Amsterdam
    Vlakbij de Ceintuurbaan ter hoogte van Sarphatipark halte lijn 3

Contactpersonen voor deze avond:
Rob Marijnissen: 06 - 531.78.715, rbmarijnissen@gmail.com
Jan Bakker: 020 - 675.16.64, jaba@janbakkerlanguages.nl

We zien je graag tegemoet!

Lokaal FNV Amsterdam en Casa Migrante

Deel deze Activiteit