Vakbondscafé: "Heel Amsterdam van het gas af, maar wel sociaal"

Van 14 december 2017 19:30 tot 14 december 2017 21:30

Vakbondscafé: "Heel Amsterdam van het gas af, maar wel sociaal"

undefinedDe opwarming van de aarde is het grootste probleem waar we nu en de komende decennia mee geconfronteerd worden. Als de uitstoot van broeikasgassen niet snel wordt teruggedrongen is de ellende niet te overzien. Daarom moeten er snel stappen worden gezet naar een fossielvrije economie.

De gemeente Amsterdam wil voor 2050 van het aardgas af om daarmee de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Daarvoor moeten ruim 350.000 woningen overgaan van aardgas naar duurzame verwarming en elektrisch koken en voortaan moet alle nieuwbouw duurzaam zijn. Wij willen als FNV natuurlijk ook dat dat gebeurt maar wel op een eerlijke en sociale manier.

Want: Wie betaalt de energietransitie? En wie profiteert er van? Wordt het op een sociale manier uitgevoerd of aan de markt overgelaten. Worden er voor  de energietransitie vaste banen gecreëerd en hoeveel werkgelegenheid levert dat dan op? Een groot deel van het huidige (huur) woningbestand is toe aan een drastische isolatie. Wie gaat er opdraaien voor de kosten hiervan? Hoe kunnen we voorkomen dat de lasten voor de huurders zijn en de lusten voor de verhuurders en de bouwbedrijven?

Over al die vragen willen wij met u de discussie aangaan in het vakbondscafé. Er zullen sprekers zijn van de FNV en de Woonbond.

Donderdagavond 14 december
Om 19.30 uur Vakbondshuis Amsterdam
,

Der Kinderenstraat 2-8
Vlakbij halte tram 1 en 17 en station Lelylaan.
U bent welkom vanaf 19.00 uur


Contactpersonen voor deze avond: Rob Marijnissen (06-531.78.715, rbmarijnissen@gmail.com) en Jan Bakker (020 – 675.16.64, jaba@janbakkerlanguages.nl)

Deel deze Activiteit