uitnodiging debat lokale monitor

uitnodiging debat lokale monitor

13 sep 2016 - web

uitnodiging debat lokale monitor

Op 28 september 2016 presenteert Lokaal FNV Alkmaar de resultaten van de lokale monitor van de gemeenten uit de regio. Daarna volgt een debat tussen lokale politici en de FNV.  
    
Elke twee jaar verricht de FNV een grootschalig vergelijkend onderzoek naar het sociaal beleid van gemeenten: de ‘lokale monitor’. Het onderzoek gaat specifiek in op de beleidsthema’s Werk en Inkomen en bevat vragen over bijvoorbeeld de bijstand en de Participatiewet. 144 gemeenten hebben meegedaan aan het onderzoek, waaronder de gemeente waar u woont.

Tijdens de bijeenkomst maakt Lokaal FNV Alkmaar bekend welke gemeente in de regio de hoogste score heeft behaald in de monitor, en dus het meest sociale beleid heeft.

In het daarop volgende debat zullen lokale politici, FNV-bestuurders, FNV-kaderleden, en andere betrokkenen het debat aangaan over een aantal onderwerpen, zoals ‘verdringing op de arbeidsmarkt’. Door verschillende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is verdringing een steeds groter probleem. De situatie dat een werknemer wordt ontslagen, en wordt vervangen door iemand met een uitkering (die geen loon krijgt), zien we helaas steeds vaker voorkomen.

Tijdens de bijeenkomst zullen wij concrete voorstellen doen om verdringing in de zeven gemeenten in onze regio (Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heerhugowaard, Castricum en Heiloo) terug te dringen. Maar ook andere thema’s uit de lokale monitor komen aan de orde.

Bent u dus benieuwd hoe sociaal uw gemeente is en wat wij met de resultaten in uw gemeente gaan doen? Of wellicht wilt u zelf meehelpen hierbij? Kom dan naar de bijeenkomst!

Over de organisatie
Lokaal FNV Alkmaar is het lokale netwerk van FNV-vrijwilligers in de gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Lokaal FNV Alkmaar organiseert onder meer thema-avonden over actuele onderwerpen, zoals over de WMO en de Wajong.

  • Locatie :  Hotel Babylon: Pannekeetweg 20, Heerhugowaard
  • Tijd:         19.00 uur, start om 19.30 uur.


Meer informatie:
E   lokaalfnvalkmaar@gmail.com

Contact en aanmelden:
Als u komt, verzoeken we u om u aan te melden via lokaalfnvalkmaar@gmail.com

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht