Stop afschaffing dividendbelasting

Stop afschaffing dividendbelasting

05 okt 2018 - GP

Stop afschaffing dividendbelasting

Rutte wil de dividendbelasting afschaffen. De wat? Aandeelhouders en eigenaren van grote bedrijven krijgen een uitkering op de winst die door het bedrijf wordt gemaakt. Deze winstuitkering noemen we dividend. En daar betalen zij belasting over. Zoals het hoort. Die belasting levert Nederland elk jaar 2 miljard (€ 2.000.000.000) euro op.

Als Rutte zijn zin krijgt, dan komt er voortaan jaarlijks 2 miljard minder binnen in de staatskas. Miljarden die we veel beter kunnen besteden. Denk bijvoorbeeld aan goede zorg, beter onderwijs, een hoger minimumloon of een lagere AOW-leeftijd.

Dividendbelasting moet blijven

Daarom vindt de FNV dat de dividendbelasting moet blijven. Wij kiezen voor de mensen, niet voor de aandeelhouders. Afschaffen kost miljarden, levert geen banen op en is ook nog eens ondemocratisch. Want het plan stond in geen enkel verkiezingsprogramma. Best gek, toch?

Samen aan de slag!

Maar alleen boos zijn is niet genoeg. We moeten aan de slag. Met z'n allen. Kom in actie, zodat deze asociale maatregel van tafel gaat en er weer wordt geluisterd naar de gewone Nederlanders!

Wat kun je doen:

TEKEN DE PETITIE

Heb je een vraag? Mail naar dividendcampagne@fnv.nlundefined

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht