PERSBERICHT

PERSBERICHT

29 aug 2018 - GP

PERSBERICHT

 undefined                                      undefined

Hoe laten we de Achterhoek werken?

Doetinchem, 28 augustus 2018 -

Het is belangrijk om ontgroening van de Achterhoek te bestrijden, maar doe dat vooral door de regio aantrekkelijk te maken én te houden voor een ieder die hier wil (blijven) wonen en werken. Focus niet alleen op het aantrekken van talent van buiten, benut eerst het talent in eigen streek.

Zo reageren de vakbonden CNV en FNV op de regio-opgave die de Achterhoek Board (vanaf 1 september het regiobestuur) zich stelt om geld uit Den Haag te krijgen.

“Als we dit niet doen of te eenzijdige keuzes maken, blijven jongeren zich gedwongen voelen hun toekomst buiten de eigen regio op te bouwen”, zegt regiobestuurder Hans Hupkes van de FNV.

“De focus in de Achterhoek Board ligt nu op het tegemoet komen aan de personeelsbehoefte van bedrijven. Best een legitieme wens van werkgevers, maar de enorme transitie op de arbeidsmarkt vraagt om meer dan mensen van buiten aantrekken. Investeer in sociale innovatie, in kennis en vaardigheden van mensen. Daar hoort bij dat leerlingen, werkzoekenden en werknemers zelf de regie over hun loopbaan en ontwikkeling in handen krijgen. Nu staan zij nog willoos aan de kant. Wie werkt is geen inwisselbaar productiemiddel of kostenpost, maar kapitaal waard. Talent heeft zeggenschap en regie over zijn of haar eigen werk nodig om zich te kunnen ontplooien.”.

De vakbeweging in de Achterhoek wil de arbeidsmarkt aantrekkelijk helpen maken voor iedereen om, zo nodig met hulp, hier je eigen belegde boterham te kunnen verdienen.  “Nog voor teveel mensen met een arbeidsbeperking is de arbeidsmarkt een brug te ver, terwijl zij een enorme bijdrage kunnen leveren”, benadrukt Ernst van Drumpt (CNV). “Met de nodige creativiteit en het juiste duwtje in de rug kunnen veel meer mensen volwaardig meedoen. Die ambitie missen wij bij de start van de Achterhoek Board.”

CNV en FNV hebben samen meer dan 30.000 leden in de Achterhoek.

Maandag 3 september om 19.30 uur komen de vakbonden samen in Zalencentrum De Radstake

in Heelweg (Twenteroute 8) om de uitdagingen voor de regionale arbeidsmarkt te bespreken.

Inloop 19.00 uur.

Iedere belangstellende is welkom.

 Aanmelden is niet verplicht, wel gewenst door een mail te sturen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht