I, Daniel Blake

I, Daniel Blake

30 mrt 2018 - GP

I, Daniel Blake

Woont zo’n Daniel Blake ook in de Achterhoek en De Liemers?

PERSBERICHT

FNV-cinema: I, Daniel Blake

De FNV vertoont woensdagavond 11 april de Gouden Palm bekroonde film  in Filmhuis het Barghse Huus in ’s Heerenberg.

Het sociaal-realistische drama speelt zich af in het noordoosten van Engeland. De 59-jarige meubelmaker Daniel Blake moet voor het eerst in zijn leven een beroep doen op de sociale zekerheid van de staat.

Het arbeidsbureau voert een politiek van goede bedoelingen, maar werkt niet mee. Daniel Blake wordt vermalen door elkaar tegenwerkende instanties. Bureaucratie en onrecht bezorgen hem steeds meer stress.

In een nabespreking schijnt de FNV haar licht samen met de kijkers over de sociale staat van de Achterhoek en de Liemers. Woont Daniel Blake ook hier? Als dat zo is, hoe kunnen we hem dan uit de puree helpen?

De film van regisseur Ken Loach en scenarioschrijver Paul Laverty kreeg in 2016 de Gouden Palm als beste film van het filmfestival in Cannes. Met waardering voor de levensechte acteurs en het urgente thema dat de film aansnijdt.

Deze filmvertoning is mogelijk gemaakt door Lokaal FNV Achterhoek en Lokaal FNV De Liemers.

I, Daniel Blake. Woensdag 11 april, 19.30 uur (inloop met koffie vanaf 19.00 uur). Nabespreking 21.10 uur, met borrel vanaf 21.30 uur. Entree gratis. Wel na opgave via hans.hupkes@fnv.nl.

Meer informatie: Hans Hupkes, FNV-bestuurder regionale arbeidsmarkten Achterhoek en Midden-Gelderland.  

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht