Belastingservice voor FNV-leden

Belastingservice voor FNV-leden

12 feb 2017 - GP

Belastingservice voor FNV-leden

Vanaf 1 maart a.s. is de FNV-belastingservice weer actief.

Leden van onze bond kunnen dan weer gratis gebruik maken van deze service waarbij uw belastingaangifte over 2016 wordt verzorgd. Hebt u vragen over toeslagen, zoals zorg-, huur-, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget, ook dan kunt u geïnformeerd worden door de leden van de belastingservice. Deze toeslagen kunnen ook aangevraagd, stopgezet of gewijzigd worden. FNV-leden die vorig jaar hun belastingaangifte ook door FNV-belastingservice hebben laten verzorgen krijgen van de belastingdienst een machtigingscode toegestuurd. Naast de gebruikelijke informatie over uw inkomen, de eigen woning enz. moet u ook deze machtigingscode meenemen, anders kan de belastingservice u niet helpen bij het invullen van de aangifte.

Wat moet u allemaal meenemen? Op deze site vindt u het pdf-formulier “wat moet ik mee nemen.pdf”. Hierin vindt u een opsomming van informatie die u mee moet nemen.

Hoe maakt u een afspraak? Een afspraak kunt u op verschillende wijzen maken, telefonisch of online via internet.

Telefonisch: Voor een afspraak belt u naar het telefoonnummer van de belastingwerkgroep in uw gemeente of regio. Weet u dit nummer niet dan kunt u deze vinden op de site van de FNV (www.fnv.nl/lidmaatschap/belastingservice). Met het invullen van de 4 cijfers van uw postcode krijgt u de gegevens van uw werkgroep te zien bij u in de buurt.

Wilt u online een afspraak maken (via internet) de FNV site, ga dan naar de FNV site (www.fnv.nl/lidmaatschap/belastingservice ) invullen 4 cijfers van uw postcode en klik op de groene button voor afspraak maken bij u in de buurt en vul het afspraakformulier in.

LET OP: een afspraak maken kan vanaf 14 februari 2017.

Machtigingscode Belastingdienst nodig voor aangifte

Belastingservice FNV kan je alleen helpen als je de machtigingscode meeneemt die je hebt gekregen van de Belastingdienst. FNV-leden die in 2016 hun aangifte hebben gedaan via Belastingservice FNV, krijgen de machtigingscode 10 februari 2017 opgestuurd door de Belastingdienst. Ontvang je deze code niet ontvangen of heb je in 2016 je aangifte niet door Belastingservice FNV laten invullen? Dan moet je de code aanvragen bij de Belastingdienst.

LET OP: het kan 5 werkdagen duren voordat je je machtingscode ontvangt van de Belastingdienst. Vraag hem dus op tijd aan.

ZO VRAAG JE EEN MACHTIGINGSCODE AAN

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht