KOM IN ACTIE VOOR BESCHUT WERK!

KOM IN ACTIE VOOR BESCHUT WERK!

25 jun 2016 - GP

KOM IN ACTIE VOOR BESCHUT WERK!

undefined           Oproep aan kaderleden SW en Uitkeringsgerechtigden         

Aanstaande woensdag 29 juni is er in de Tweede Kamer algemeen overleg (AO) over de Participatiewet. Dit gaat onder andere over het nieuwe beschutte werk dat nog niet of nauwelijks van de grond komt. Wij willen daar druk op zetten: het nieuwe beschutte werk moet er komen! Het mag niet zo zijn dat Nederland de meest kwetsbare mensen met een arbeidshandicap aan hun lot overlaat.

Natuurlijk zouden we deze actie het liefste voeren met vele leden op wie de Participatiewet van toepassing is. Maar helaas, zo veel leden uit die groep hebben we nog niet. Daarom doen we een beroep op jullie, kaderleden Sociale Werkvoorziening en Uitkeringsgerechtigden.

  • Datum:     woensdag 29 juni 2016
  • Tijd:          13:00 uur (AO van 14:00 – 17:00 uur)
  • Locatie:    Plein, Den Haag

Wat gaan we doen?

  • Voorafgaand aan het AO houden we een kleine, maar gerichte actie.
    We vragen staatssecretaris Klijnsma druk te zetten op gemeenten om beschut werk te organiseren. Wat ons betreft zou dit een wettelijke verplichting moeten worden. Daarnaast vragen we aandacht voor het belang van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor mensen onder de Participatiewet, de cruciale rol van SW-bedrijven en de noodzaak van echte banen in plaats van draaideurconstructies.
  • Tijdens het AO willen we zorgen voor een goed gevulde publieke tribune in de Tweede Kamer.

Doe je mee?
We hopen dat we op je kunnen rekenen. Laat s.v.p. wel van tevoren weten dat je komt (en of je bij het AO in de Tweede Kamer aanwezig wilt zijn), zodat we nadere informatie over de actie kunnen sturen. Aanmelden kan per mail naar wsw@fnv.nl

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht