Uitnodiging voor leden lokaal FNV Achterhoek

Van 5 juni 2016 14:12 tot 29 juni 2016 14:12

Uitnodiging voor leden lokaal FNV Achterhoek

undefined 

Langzamerhand trekt de economie aan. Ook in de Achterhoek. Al blijft de arbeidsmarkt ruim, de instroom in de WW vermindert. We hebben met ons allen wat meer te besteden. We zien wat licht aan de horizon.

Terwijl het vertrouwen - voor het eerst sinds de uitbraak van de economische crisis in 2008 - herstelt, is de arbeidsmarkt wel structureel veranderd. Winkelketens vallen om door concurrentie van webshops. Banken sluiten kantoren. De industrie beleeft een nieuwe (vierde) revolutie met de komst van slimme robots en 3D-printers.

Al die veranderingen vragen veel van werknemers. Je moet flexibel en mobiel zijn om werk te krijgen en te houden.

Nieuw werk

In 2013, nog middenin de crisis, sloot de FNV een sociaal akkoord met werkgevers en kabinet. Daarin is afgesproken dat de regering een forse impuls geeft aan de werkgelegenheid, de zogenoemde Asscher-gelden.

Een uitvloeisel daarvan is het sectorplan 'Nieuw werk', voor intersectorale mobiliteit in de Achterhoek. De FNV heeft het getekend, het kabinet trekt er ruim acht miljoen euro voor uit.

Of je nu gewoon werkt, boventallig bent of werkloos. De miljoenen zijn beschikbaar voor scholing en begeleiding naar een kansrijk beroep, een echte zekere baan. Dat kan ook in Duitsland zijn.

Reden genoeg om u als lid van de FNV bij te praten over de mogelijkheden en achtergronden.

Thema-avond 'Nieuw werk in de Achterhoek'

Dinsdagavond 28 juni, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Grandcafé Willinks

Wooldstraat 61

7101 NN Winterswijk

Hans Hupkes, bestuurder arbeidsmarkt van de FNV in de Achterhoek, wijst de weg naar kansrijke beroepen voor werkzoekenden en de inzet van de  vakbond om die weg te bereiden.

Na de pauze is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen, ook aan de arbeidsmakelaars van het sectorplan en Arnoud Hoogsteen, FNV-deskundige als het gaat om kansrijke beroepen over de grens.

U kunt zich voor deze thema-avond per e-mail aanmelden: vcdoetinchem@bg.fnv.nl

 

 

 

Deel deze Activiteit