De FNV tipt: Armer & rijker

De FNV tipt: Armer & rijker

23 sep 2015 - webredactie

De FNV tipt: Armer & rijker

De grote verschillen tussen arm en rijk: fotograaf Roel Visser trok door Nederland en bracht ze in beeld voor zijn boek Armer & rijker. Hoogleraar Ewald Engelen schreef het essay Tijd voor de barricades. Speciale aanbieding: de FNV-editie van het fotoboek Armer & rijker voor €14,95.

De FNV tipt: Armer & rijker

De verschillen in Nederland tussen arm en rijk groeien. Wat betekenen de cijfers over vermogens- en inkomensongelijkheid concreet? Hoe ziet je leven eruit als je niet kunt rondkomen? En hoe ziet je leven eruit als je je alles kunt veroorloven? Dat is goed zichtbaar in het boek Armer & rijker.

Zo bestel je het boek

De FNV-editie Armer & rijker van Roel Visser kun je hier bestellen voor de speciale prijs van €14,95. Dat is inclusief verzendkosten. In de winkel kost het boek €19,95. Gebruik bij het inloggen het volgende wachtwoord: FNV0315  

Twee werelden vastgelegd

Fotograaf Roel Visser ging een halfjaar lang op zoek naar de allerarmsten en de allerrijksten. Het is Visser gelukt beide werelden vast te leggen, zonder tot voyeurisme te vervallen. Gegeneerd wegkijken doet hij evenmin.

Samen staan we sterker

De FNV heeft dit fotoboek mede mogelijk gemaakt, om duidelijk te maken dat het hoog tijd is dat we ervoor kiezen om de kloof tussen arm en rijk juist kleiner te maken. Onze voorzitter Ton Heerts in het voorwoord van Armer & rijker: 'Met 1,1 miljoen leden is de FNV een van de grootste organisaties van het land. Hoe meer mensen opkomen voor meer koopkracht en echte banen, hoe sterker we staan.'

Kannibalenkapitalisme

Hoogleraar en publicist Ewald Engelen beschrijft in Armer & rijker hoe het ‘kannibalenkapitalisme’ werkt en wat er moet gebeuren om het tij te keren. Want de excessieve verschillen in inkomens en vermogens, zijn schadelijk voor zowel de samenleving als de economie.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht