Lokale monitor: landelijke presentatie op 7 maart 2019

Lokale monitor: landelijke presentatie op 7 maart 2019

06 feb 2019 - Paul Lempens

Lokale monitor: landelijke presentatie op 7 maart 2019

De Lokale Monitor van FNV onderzoekt het sociaal beleid van gemeenten. In september 2018 zijn vragenlijsten over Werk en Inkomen, Zorg en Inkoop in het sociaal domein verstuurd aan de gemeenten. De lokale netwerken zorgden voor de deelname van gemeenten en zijn contactpersoon. In augustus 2018 kregen de gemeenten al de oproep om deel te nemen. In mei 2018 zijn regionale consultatiebijeenkomsten georganiseerd op de regiokantoren, waar nadere uitleg is gegeven aan kaderleden. De landelijke presentatie van de Lokale Monitor vindt plaats op 7 maart 2019.

Meer informatie? Neem contact op met je lokale netwerk of mail lokalemonitor@fnv.nl

De Lokale Monitor 2016, met de onderwerpen Werk en Inkomen, kan je hier teruglezen.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

5 reacties

Ies van der Werf schreef op 15-02-2019

Hallo Ik ben kandidaat voor de verkiezing dit jaar van de Sectorraad Senioren (sinds vandaag mét positief advies van de toetsingscommissie) en wil tegen die achtergrond graag de presentatie bijwonen. Kan ik daar een uitnodiging voor krijgen? Zo ja, dan graag met vermelding van locatie en tijdstip. Met vriendelijke groet, Ies van der Werf

René Beunders schreef op 05-03-2019

Geachte dames en heren! Wij zijn de Stichting 'Sociaal Hart Enschede' die opkomt voor de rechten en belangen van mensen in de bijstand en mensen die afhankelijk zijn van zorg. Wij hebben de afgelopen vier jaar een harde strijd moeten voeren tegen de gemeente Enschede. U moet dan denken aan sociale misstanden zoals de onrechtmatige zoekperiode 27+ en de gebrekkige bevoorschotting voor bijstandsaanvragers, het niet in behandeling nemen van aanvragen bijzondere bijstand bewindvoering en het halveren van de huishoudelijke zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. We hebben de Nationale Ombudsman, de Rekenkamer, de Rechtbank Overijssel en de Centrale Raad van Beroep nodig gehad om deze misstanden te beëindigen. De Nationale Ombudsman heeft de gemeente Enschede in haar kritische rapport bestempeld als onbetrouwbare overheid. We hebben vernomen dat u alle gemeenten hebt benaderd voor de verkiezing van de Lokale Monitor. Het zou ons niet verbazen dat de gemeente Enschede ook heeft deelgenomen aan deze verkiezing en zich een stuk socialer heeft voorgedaan dan ze in werkelijkheid is. We hopen dat uw jury doordrongen is van het ware gezicht van deze gemeente. De gemeente Enschede en Rotterdam hebben in sociaal opzicht de slechtste reputatie van het land. De Stichting 'Sociaal Hart Enschede' en ROSA, de Rotterdamse Sociale Alliantie, strijden in deze gemeenten voor hetzelfde doel. Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij u met raad en daad terzijde. U kunt ons 's middags telefonisch bereiken op 06-51322224. Met vriendelijke groeten, René Beunders, voorzitter Stichting 'Sociaal Hart Enschede'

René Beunders schreef op 05-03-2019

Geachte dames en heren! Wij zijn de Stichting 'Sociaal Hart Enschede' die opkomt voor de rechten en belangen van mensen in de bijstand en mensen die afhankelijk zijn van zorg. Wij hebben de afgelopen vier jaar een harde strijd moeten voeren tegen de gemeente Enschede. U moet dan denken aan sociale misstanden zoals de onrechtmatige zoekperiode 27+ en de gebrekkige bevoorschotting voor bijstandsaanvragers, het niet in behandeling nemen van aanvragen bijzondere bijstand bewindvoering en het halveren van de huishoudelijke zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. We hebben de Nationale Ombudsman, de Rekenkamer, de Rechtbank Overijssel en de Centrale Raad van Beroep nodig gehad om deze misstanden te beëindigen. De Nationale Ombudsman heeft de gemeente Enschede in haar kritische rapport bestempeld als onbetrouwbare overheid. We hebben vernomen dat u alle gemeenten hebt benaderd voor de verkiezing van de Lokale Monitor. Het zou ons niet verbazen dat de gemeente Enschede ook heeft deelgenomen aan deze verkiezing en zich een stuk socialer heeft voorgedaan dan ze in werkelijkheid is. We hopen dat uw jury doordrongen is van het ware gezicht van deze gemeente. De gemeente Enschede en Rotterdam hebben in sociaal opzicht de slechtste reputatie van het land. De Stichting 'Sociaal Hart Enschede' en ROSA, de Rotterdamse Sociale Alliantie, strijden in deze gemeenten voor hetzelfde doel. Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij u met raad en daad terzijde. U kunt ons 's middags telefonisch bereiken op 06-51322224. Met vriendelijke groeten, René Beunders, voorzitter Stichting 'Sociaal Hart Enschede'

Pieter Niezen schreef op 14-03-2019

Dames en Heren wij zijn trots op onze gemeenten met deze hoge sociale score. Wij van de Armoedepact van de drie gemeenten Pekela /Veendam/Wester Wolde werken al jaren samen om de armoede in onze gebied te bestrijden. Ook van uit de FNV IVR Wenn met de Duitse vakbond DGB een IVR Wenn 60 + werkgroep op gericht, Ook hier proberen we de armoede onder de ouderen aan beide zijden van de Grens buiten de deur te houden . We blijven als FNV senioren met Lokaal FNV en de Armoedepact met de gemeenten in gesprek om te zorgen dat knelpunten in uitvoering worden opgelost!

J.Kiffen.Hoofddorp.2132ZT. schreef op 26-05-2019

Hier tevens mijn mailadres. De verdere activiteiten waarom u vraagt,daar zie ik van af. Dit naar aanleiding van mijn leeftijd 89 jaar en gezondheids toestand. M.V.Gr. J.Kiffen.