Lokaal FNV wil een sociale gemeente en benadert de politiek

Lokaal FNV wil een sociale gemeente en benadert de politiek

25 jul 2017 - webredactie

Lokaal FNV wil een sociale gemeente en benadert de politiek

In maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Tal van Lokale Netwerken zijn enthousiast aan de slag gegaan en hebben alle politieke partijen in gemeenten aangeschreven om inbreng te leveren op het voorgenomen sociaal beleid. De FNV wil dat de partijen  rekening houden met de FNV-uitgangspunten bij het schrijven van hun verkiezingsprogramma. Daarvoor is er een 10-puntenplan opgesteld.

Hoe zit het ook al weer met het Sociaal Domein?

In de afgelopen jaren is er veel macht en geld van Den Haag naar de gemeenten gegaan.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor belangrijke zaken als de sociale werkvoorziening/Participatiewet, de zorg, maatvervoer en inkomensvoorziening. De FNV ziet het dan ook als haar taak om voor de belangen van onze leden op te komen op dit terrein, in gemeentelijke termen het ‘sociaal domein’. Denk daarbij ook de aan de aanbestedingen van werk naar externe bedrijven, ook een terrein waar de gemeente een belangrijke vinger in de pap heeft. Als er alleen voor de laagste prijs wordt gekozen, raken de belangen van werknemers in de zorg, vervoer en afval ondergesneeuwd.

Alle reden dus om alle politieke partijen in de gemeente te benaderen met een 10-puntenplan onder de titel ‘Voor echte banen en een menswaardige samenleving’. Uiteraard werken de verschillende geledingen in de FNV (sectoren en lokaal/regionaal) samen zodat de boodschap krachtig en eenduidig wordt uitgedragen naar de politiek.

Hier kun je het 10-puntenplan downloaden >>

  • Investeer in méér echte banen
  • Geen onnodig flexwerk bij de gemeenten
  • Zet in op behoud en gebruik van kennis en infrastructuur van de sociale werkvoorziening
  • Kies voor sociaal aanbesteden
  • Streef naar duurzame garantiebanen
  • Stop werken zonder loon en verdringing
  • Behandel uitkeringsgerechtigden niet als tweederangsburgers
  • Investeer in de basisvaardigheden
  • Zorg voor kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke voorzieningen
  • Laat kinderen niet de dupe worden van armoede

Meer weten over deze campagne? Mail je vraag, opmerking of tip naar raadscampagne@fnv.nl

Kijk of jouw lokaal netwerk de gemeente heeft benaderd >>

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

8 reacties

Tom Sijpheer schreef op 17-08-2017

Zet ook in op omscholing en bijscholing voor banen in de toekost . Zorg en Techniek

A.rijk schreef op 13-02-2018

Bij leven en welzijn zal ik op13 febr. a.s. aanwezig zijn bij het gem. - raad verkiezingsdebat

Peter van Remundt schreef op 25-02-2018

Wanneer is de eerstvolgende bijeenkomst in de Oude Wereld ? ? ? Graag wil ik daar aan deelnemen

Kuiper schreef op 02-03-2018

Graag telefoon nummer van FNV regio Borger Odoorn Drenthe

W Vedder schreef op 12-03-2018

Ook ik ben mij bewust van de rot sfeer die er tegenwoordig hangt in nederland rond emigratie,maar actie is reactie,logisch,maar ik ben lid van de bond voor de arbeidsvoorwaarden ,niet voor de politiek,daar moet de bond zich biuten houden,zeker in dit geval,een ieder weet wat er speelt,bond blijf er af, anders hoef ik geen F.N.V meer.Dit in verband met de oproep tot betoging op de dam,de18 aanstaande.W.Vedder,diemen.

John Schrama schreef op 14-03-2018

Wat kan ik doen met het restant van het actiemateriaal voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Jos Gosen schreef op 21-03-2018

"Kijk of jouw lokaal netwerk de gemeente heeft benaderd". Dit in verband met het FNV-10 puntenplan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Mee eens! Maar...ik klik door naar het lokale netwerk, in dit geval Nijmegen: niets, geen stemadvies.

Mavis Wanczyk. schreef op 25-05-2018

Goede dag, Mijn naam is Mavis Wanczyk, winnaar van de powerball jackpot $ 758,7 miljoen in augustus 2017. Ik en mijn familie hebben besloten om elk $ 5 miljoen te verdelen aan maar een paar gelukkigen over de hele wereld. Neem contact met mij op via E-mail: maviswanczyk12345@gmail.com voor info / claim. Lees verder: http://Money.cnn.com/2017/08/23/News/Powerball-700-Million-Jackpot/Index.html Het beste, Mavis Wanczyk.