Inzet Lokale Monitor 2016

Inzet Lokale Monitor 2016

01 dec 2016 - Webredactie

Inzet Lokale Monitor 2016

De FNV heeft in de Lokale Monitor 2016 onderzoek gedaan naar het sociaal beleid van gemeenten in Nederland. De lokale netwerken geven aan dat ze dit onderzoek van de FNV heel goed kunnen gebruiken. Zelfs als de eigen gemeente niet heeft meegedaan aan het onderzoek.

Inzet FNV Lokale Monitor 2016

In 18 gemeenten hebben de netwerken de Lokale Monitor overhandigd aan de wethouder. In 27 gemeenten is men concreet aan de slag gegaan met de beïnvloeding van het gemeentelijke beleid. In 12 gemeenten is een brief gepubliceerd over de Lokale Monitor. Dit zorgde voor aandacht op lokale facebookpagina’s en in de lokale media:

In verschillende gemeenten werd een themabijeenkomst, vakbondscafé of debat georganiseerd. Bij één bijeenkomst was een PvdA-kamerlid aanwezig en bij een andere was staatssecretaris Klijnsma aanwezig.

De Lokale Monitor wordt dus volop ingezet om het sociaal beleid van gemeenten te beïnvloeden.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

3 reacties

piet colpaart schreef op 20-12-2016

Geachte heer, mevrouw, graag zou ik meer gegevens omtrent bovenstaande grafiek. Van wie heeft u deze gegevens ontvangen en tot wanneer zijn deze gegevens. Graag ook melden welke acties er zijn gedaan n.a.v. kranten-,siteberichten en bijeenkomsten, zodat wij na onze presentatie diverse mogelijkheden zien. En hoe zijn de 27 gemeenten nu al aan de slag gegaan? U ziet een hoop vragen waar we mogelijk morgenavond in ons overleg als werkgroep FNV Lokaal Midden Brabant iets mee kunnen. Bij voorbaat dank als u er in slaagt om mij direct meer gegevens kunt verstrekken. Met vriendelijke groeten, Piet Colpaart P.S. : graag een kopie van deze vragen aan mij zenden voor ons overleg morgenavond.

MARTINUS AKKERMANS schreef op 20-12-2016

Ja hoor, welke politieke partij krijgt weer aandacht (ook in dat artikel over chroom)? Ja natuurlijk, de Partij van de Afbraak!

hans m. schreef op 08-01-2017

is het mogelijk op deze bijeenkomsten in te schrijven of dit bekend te maken wat , waar wanneer , via nw brieven ?