Gemeente Oldambt doet aanbesteding thuiszorg over

Gemeente Oldambt doet aanbesteding thuiszorg over

21 nov 2016 - Webredactie

Gemeente Oldambt doet aanbesteding thuiszorg over

Gemeente Oldambt gaat de tarieven voor de thuiszorg opnieuw bekijken en stelt de aanbesteding een half jaar uit. Demonstrerende thuiszorgmedewerkers die hun baan dreigen te verliezen hebben dit voor elkaar gekregen. Bij thuiszorgorganisatie Oosterlengte staan 280 banen op de tocht door het te lage tarief dat de gemeente in de aanbesteding had staan.

FNV-bestuurder Maureen van der Pligt is blij dat de gemeente de aanbesteding uitstelt: “Het leek een onmogelijke zaak om de ontslagen van 280 medewerkers van Oosterlengte nog tegen te houden, maar zo zie je maar weer dat actievoeren loont”. De medewerkers hebben het komende halfjaar zekerheid over hun baan en inkomen.

De FNV wil al langer dat er een einde komt aan de onzekerheid in de thuiszorg. We blijven daarom strijden voor menselijke zorg met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor thuiszorgmedewerkers.

Lees het hele persbericht

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht