Wajong-bijeenkomst Haarlem

Wajong-bijeenkomst Haarlem

14 sep 2016 - webredactie

Wajong-bijeenkomst Haarlem

Op 22 september organiseert Lokaal FNV Haarlem een informatie- en discussieavond over de herbeoordelingen van Wajongers in de regio.

In het sociaal akkoord van 2013 is afgesproken dat alle Wajongers die in 2014 recht hadden op Wajong opnieuw beoordeeld worden door het UWV, om vast te stellen wie kan werken. Als je volgens het UWV wel kunt werken en je bent voor 80% - 100% arbeidsongeschikt verklaard, wordt de uitkering per 1 januari 2018 verlaagd van 75% naar 70% van het minimumloon. De herbeoordelingen vinden plaats in de periode van 2015 tot en met 2017. Het gaat landelijk om 240.000 Wajongers. 

Vanwege de mogelijke invloed op de hoogte van de uitkering en het recht op ondersteuning bij het vinden en behouden van werk, biedt de FNV ondersteuning aan haar leden. Zo zijn er speciaal opgeleide vrijwilligers, die hen kunnen bijstaan in de herboordelingsprocedure. Daarnaast heeft de FNV ook een ‘meldpunt herkeuring Wajong’ geopend, met als doel:

- te kijken hoe het UWV de herbeoordelingen van Wajongers uitvoert en aanbevelingen te doen; - te inventariseren welke hulp wordt geboden bij het vinden van werk (oa via garantiebanen).

Ook in Haarlem willen we leden ondersteunen. Tijdens de informatieavond worden een aantal eerste resultaten van het meldpunt gepresenteerd. Het doel van de avond is het informeren van leden, maar ook het verzamelen van ervaringen van Wajongers in de regio Haarlem. In de regio Haarlem e.o. zijn ongeveer 2700 Wajongers. Sprekers zijn Rob Splint (bestuurder FNV Uitkeringsgerechtigden) en Marianne van Dijk (FNV-consulent Wajong).

Over de organisatie

Lokaal FNV Haarlem is het lokale netwerk van FNV-vrijwilligers in de gemeenten Haarlem,

Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, en Zandvoort. Lokaal FNV Haarlem organiseert onder meer thema-avonden over actuele onderwerpen, zoals over de WMO en de Wajong.

Locatie

Kantoor Lokaal FNV Haarlem: Surinameweg 8F, Haarlem.

Zaal open: 19.00, start om 19.30.

Niet-leden ook van harte welkom, evenals (uiteraard) ouders of begeleiders.

Meer informatie:

FNV en Wajong: www.fnv.nl/wajong

Lokaal FNV: www.lokaalfnv.nl

Contact en aanmelden:

Aanmelden is niet verplicht, maar voor ons wel handig. Dit kan via lokaalfnvhaarlem@gmail.com.

Tot dan!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht