Airborne Wandelmars 2016

Airborne Wandelmars 2016

30 sep 2016 - Webredactie

Airborne Wandelmars 2016

Op 3 september was het zover, de Airborne Wandelmars vond voor de 70e keer plaats. Lokaal FNV was erbij om flesjes water, appels en een leuk presentje uit te delen aan de wandelaars. Ronald Peters en Janna Mud vertellen hoe ze deze dag hebben beleefd.

Door Ronald Peters, bestuurder Senioren Regio Oost

Vorig jaar werd ik uitgenodigd om de stand van de FNV bij de Airborne Wandelmars in Oosterbeek te bezoeken, en daar mee te doen aan de promotie van onze club. Door omstandigheden moest ik afzeggen, maar dit jaar was het dan zover. Op zaterdag 4 september ging ik in de ochtend rechtstreeks met de trein vanuit Nijmegen naar Oosterbeek. Nadat ik was uitgestapt nog een Klein stukje lopen, en rond tienen kwam ik bij de kraam aan. De 70ste Airborne Wandelmars, een jubileum dus, was met meer dan 36000 wandelaars, een record, al van start gegaan. Ik had begrepen dat de betrokken kaderleden van de FNV al vele jaren bij dit grootste eendaagse wandelfestijn ter wereld aanwezig zijn om ons te promoten.

De stand was goed bemenst, de organisatie was op orde en gedurende de dag hebben we met de aanwezige kaderleden de wandelaars voorzien van allerlei zaken, variërend van waterflesjes en appels, tot zweetbandjes en lolly’s. Het werd allemaal zeer gewaardeerd door de wandelaars. En we hebben als FNV ons weer eens van de goede kant laten zien. Al met al was het een zeer geslaagde dag, en ik vertrok aan het eind van de middag met een prima gevoel terug richting Nijmegen.

undefined

 

Door Janna Mud, sectorhoofd FNV Bouw

Zaterdagmorgen 3 september: vroeg op pad. Maar misschien nog niet zo vroeg als de kaderleden van FNV Lokaal Arnhem. Als ik even na half acht arriveer op de plaats in Oosterbeek waar we hebben afgesproken, staat een grote groep kaderleden daar al druk de zaken te organiseren. Bob de Bouwer van voormalig FNV Bouw is goed ingepakt in de FNV kleuren evenals het materiaal dat deze dag gebruikt gaat worden. Aan het materiaal  en ook aan de mensen zelf is niet meer te merken dat we uit verschillende organisaties voortkomen. Hier, bij de 70ste editie van de Airborne, is het gewoon FNV. En 10 jaar is de FNV hier al paraat met een stand.

Snel en efficiënt wordt alles uitgepakt en in kleine hoeveelheden over dozen verdeeld. Als tegen negen uur de eerste lopers op pad gaan voor hun afstand  bij de Airborne is het team uit Arnhem er klaar voor.
Appels: nieuwe oogst, waterflesjes, zweetbandjes en stressballetjes vinden in de loop van de dag hun bestemming bij nieuwe eigenaren.

Met leuke en positieve reacties: o wat goed dat jullie er dit jaar ook weet staan, blij met het water, ik ben lid hoor mag ik dan een appel? En zo komen en veel reacties langs. Het weer zal vast een handje geholpen hebben: niet te warm maar wel zonnig en daarmee prettig loop weer. Maar de stemming bij het team in Arnhem zit er deze dag goed in.
Kortom prima werk door de mensen van FNV Lokaal Arnhem.


undefined

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Harry Olsthoorn schreef op 13-11-2016

Wat goed om te horen dat het zo goed is gegaan.