Tientallen banen gered bij Belastingdienst Heerlen

Tientallen banen gered bij Belastingdienst Heerlen

01 aug 2016 - webredactie

Tientallen banen gered bij Belastingdienst Heerlen

Bij de Belastingdienst in Heerlen dreigden tientallen banen te verdwijnen, waaronder arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking. Lokaal FNV Parkstad heeft met verschillende acties ervoor gezorgd dat deze banen behouden bleven.

Het lokale netwerk Parkstad heeft in overleg met de sectorbestuurder verschillende acties ondernomen. Er heeft een goed gesprek plaatsgevonden met de burgemeester van Heerlen die op zijn beurt weer contact heeft opgenomen met de Staatssecretaris. De Staatssecretaris heeft toen besloten de banen te behouden. De interventie van het netwerk heeft zijn vruchten dus afgeworpen!

Structureel overleg

Het overleg met de burgemeester heeft ook de aanzet gegeven tot een meer structureel overleg van het netwerk Parkstad met alle burgemeesters uit de regio Parkstad over onderwerpen die de arbeidsmarkt raken. 

Ook actief?

Zijn er in jouw omgeving problemen met de arbeidsmarkt, en wil je actie ondernemen? Neem dan contact op met jouw bestuurder!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Ger Essers schreef op 09-09-2016

Mooi resultaat. Pleiten om de inning van de Zvw/AWBZ/Wlz-bijdragen bij mensen die in buitenland wonen, weg te halen bij Zorginstituut Nederland (Diemen) en onder te brengen bij Belastingdienst Buitenland in Heerlen! Ger Essers