Kom 12 september om 19.30 uur naar de actievergadering

Kom 12 september om 19.30 uur naar de actievergadering

31 aug 2016 - webredactie

Kom 12 september om 19.30 uur naar de actievergadering

Vorig jaar is er in het hele land veel actie gevoerd in het kader van Red De Zorg. Maar liefst 1 miljoen handtekeningen werden opgehaald en 15.000 mensen demonstreerden. Ook in de stad en provincie Groningen is hard gewerkt voor goede zorg in 5 actieve comités. De acties hebben gewerkt! De FNV heeft met het kabinet en de gemeenten (VNG) goede afspraken kunnen maken. Zo is er structureel 210 miljoen bijgekomen voor de Verpleeghuizen, zijn de nog ingeboekte bezuinigingen van 500 miljoen op de Verpleeghuizen en Gehandicaptenzorg geschrapt en zijn er goede afspraken gemaakt voor de Wmo. Er komt weer 300 miljoen structureel bij voor de huishoudelijke thuiszorg.

De Centrale Raad van Beroep heeft in een belangrijke uitspraak bevestigd dat huishoudelijke thuiszorg een taak van de gemeente is en dat gemeentelijke maatwerkvoorzieningen gebaseerd moeten zijn op onafhankelijke en objectieve criteria.

De gemeente Groningen heeft n.a.v. deze uitspraak gezegd dat zij in haar beleid niets hoeft aan te passen. En dat terwijl er in Groningen zwaar is bezuinigd op de thuiszorg: mensen krijgen minder uren thuiszorg, mensen moeten meer gaan betalen en honderden medewerkers in de thuiszorg zijn ontslagen.

In het najaar gaat de gemeenteraad opnieuw beslissen over de thuiszorg en de dagbesteding in Groningen. Dit is het moment om van de gemeente te eisen dat zij maatwerk moeten leveren en dat zij fatsoenlijk en onafhankelijk indiceren. Mensen hebben recht op de zorg die nodig is!

Om een beter beleid in de zorg te realiseren hebben we elkaar nodig. Samen gaan we deze strijd (opnieuw) aan en staan we sterk!

We willen daarom bijeenkomen met zoveel mogelijk mensen om te bespreken welke acties we op kunnen zetten om in Groningen successen te boeken.

Wil jij ook goede zorg in Groningen? Kom dan maandag 12 september a.s. om 19.30 uur naar de bijeenkomst over de Wmo zorg in Groningen.

“Groningen moet om!”

Maandag 12 september 2016

Aanvang: 19.30 uur

Regiokantoor Groningen

Leonard Springerlaan 23, 9727 KB Groningen

We horen graag of je komt! Aanmelden via: seniorennoord@fnv.nl

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

j.de waal schreef op 31-08-2016

mijn vraag is of dit ook over de uitkering gaat voor chroniech zieken gaat want toen het van het cak naar de gemeente ging krijg ik geen geen geld meer van hun omdat het over gegaan naar de gemeente heb geen recht meer daarop! door te liegen en te bedriegen dat toen ik werkte 60% plus uitkering veel meer loon had dan nu met aow. kreeg ik een brief van hun schrijf maar een brief naar burgemeester en wethouders dan kunnen die er over oordelen mijnsinziens zitten er mensen die op de stoel van de dokter zitten die geen verstand hebben van medische zaken !