FNV onderzoekt 30 dossiers chroom-6

FNV onderzoekt 30 dossiers chroom-6

22 aug 2016 - webredactie

FNV onderzoekt 30 dossiers chroom-6

30 dossiers van gedupeerden die bij NedTrain hebben gewerkt met de schadelijke verf met Chroom-6, dat is het trieste resultaat van de informatiebijeenkomst van de FNV. De FNV is geschrokken van de verhalen en gaat nu eerst onderzoek doen.

Bureau Beroepsziekten van de FNV gaat het onderzoek naar de gezondheidsschade van de gedupeerden uitvoeren. De FNV wil deze kwestie zorgvuldig en tot de bodem uitzoeken en dat kost tijd. Op dit moment valt niet in te schatten wanneer meer informatie beschikbaar is. Uiteraard houden we betrokkenen op de hoogte.

UPDATE 27 oktober:

Meer informatie over de avond voor iedereen die tussen 2004 en 2011 werkte bij tROM /Tilburg:  Informatieavond op 9 november

Peter van der Velden, oud-burgemeester van onder meer Breda, gaat de onderzoekscommissie in de chroom 6-affaire leiden. De gemeente Tilburg heeft die commissie ingesteld. Marian Schaapman, directeur Bureau Beroepsziekten van FNV, is een van de vijf leden van de commissie. In september 2017 moeten de bevindingen op tafel liggen.

> Lees meer over de commissie

Bureau Beroepsziekten FNV helpt leden die ziek zijn geworden door hun werk bij het verhalen van schade.

Heb je ook bij NedTrain gewerkt of ken je iemand die NedTrain heeft gewerkt? Je kunt je alsnog wenden tot de FNV via het Contactcenter 088 - 368  0 368.

Op 6 september is er een bijeenkomst geweest voor de mensen die vanuit de bijstand aan het werk zijn geweest bij NedTrain.  Tijdens deze bijeenkomst hebben een aantal aanwezigen besloten om ook hun kwestie voor te leggen aan Bureau Beroepsziekten.

Informatie over de gezondheidsschade van Chroom-6

Verslag van de FNV-bijeenkomst in het Brabants Dagblad

 

UPDATE 2 november: 

 

De grenswaarde voor Chroom-6 gaat snel omlaag. Vanaf maart 2017 geldt er een nieuwe grenswaarde voor de kankerverwekkende stof. Dat heeft minister Asscher mede door aandringen van de FNV toegezegd.

De nieuwe grenswaarde komt te laat voor de werknemers van NedTrain in Tilburg. Toch is de FNV blij met dit besluit, omdat we hiermee voor structurele verbeteringen kunnen zorgen in de toekomst.

Lees meer over de nieuwe grenswaarde.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht