De combinatie iets betekenen voor mensen en beleid beinvloeden, vind ik het leukste

De combinatie iets betekenen voor mensen en beleid beinvloeden, vind ik het leukste

17 aug 2016 - webredactie

De combinatie iets betekenen voor mensen en beleid beinvloeden, vind ik het leukste

Al 38 jaar is Ria Hilhorst lid van FNV. Sinds 1 januari is ze ook bestuurder Lokaal/Regionaal. Daarmee combineert ze haar werkervaringen vanuit haar eerdere werknemers- en managementposities en kan ze die toepassen op het ondersteunen van mensen. ‘De combinatie, iets betekenen voor anderen en tegelijkertijd  invloed uitoefenen op beleid vind ik het leukste aan dit werk.’ Wat is Ria’s visie op vakbondswerk?

Ria, wil je jezelf voorstellen?

Ik ben Ria Hilhorst, ik ben 60 jaar en ik woon in ’s-Hertogenbosch. Eén van mijn grootste hobby’s is lezen; ik zit daarom ook bij een leesclub. Ook ben ik graag in beweging. Mijn favoriete sporten zijn fietsen en curves. Verder houd ik van cultuur: ik ga graag naar voorstellingen en films.

Wat is jouw rol bij FNV?

Sinds 1 januari ben ik bestuurder Lokaal/Regionaal met het aandachtsgebied arbeidsmarktbeleid. Vanuit die positie begeleid ik vijf lokale netwerken in Brabant. Verder ben ik bestuurder bij het Werkbedrijf Helmond, ben ik lid van SER Brabant en ben ik voorzitter van Brabant Start (ZZP-beleid). Ik ben al 38 jaar lid van de FNV. Dat heb ik gedaan om twee redenen: het organiseren van dezelfde belangen is altijd goed en ik vond bij de FNV aansluiting bij mijn visie op de maatschappij. De FNV is heel goed in het vertalen van individuele belangen naar collectieve belangen.

Welke activiteit ben je het meest trots op?

Met onze netwerken Midden Brabant en Midden Langstraat zijn we al een tijdje bezig met het dossier chroom-6. Op 5 juli hebben we met een aantal collega ’s en met kaderleden een informatieavond georganiseerd. Daarbij hebben de netwerken veel inzet geleverd: ze zijn  proactief, denken mee  en deden alles om de avond tot een succes te maken. Het was een informatie avond  voor de gedupeerden (met name uitkeringsgerechtigden), met als doel dat zij hun verhaal kwijt konden en vervolgens kijken wie  denkt ‘besmet’ te zijn met chroom 6. Een kleine 30 mensen heeft  een intakeformulier ingevuld, Bureau Beroepsziekten van de FNV gaat dit nu verder onderzoeken. Naast het medische deel van dit ‘dossier’  organiseren we 6 september  een 2e  bijeenkomst over het feit dat deze mensen in een  re-integratie traject zaten. Hoe is dat verlopen, hoe ‘verplicht’ was dit, hoe zijn zij bejegend, onder welke arbeidsomstandigheden, etc. Met deze bevindingen willen we in gesprek met de gemeente om te kijken wat hun rol in deze was en vooral met het oog op de toekomst: waaraan dient volgens ons een re-integratie traject aan te voldoen, in het kader van het tegen gaan van ‘werken zonder loon’ en  ‘verdringing’ ?

Waar ik trots op ben, is de uitstekende samenwerking. Kaderleden hebben elkaar van info voorzien en op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ze zijn allemaal ontzettend actief betrokken en wisten de rollen goed te verdelen. Hieruit blijkt maar weer dat je samen tot goede resultaten kunt komen; in je eentje kom je er niet.

Hoe help jij de netwerken om hun doelen te bereiken?

Er zijn in mijn ogen twee dingen nodig om netwerken te ondersteunen: een goede relatie met de kaderleden onderhouden en ze begeleiden bij het inhoudelijke proces. Samen zoeken naar verbindingen. Dat is ook de reden waarom ik zo blij ben met de Lokale Monitor van de FNV, het is een bindmiddel. Het zorgt ervoor dat we tot een collectief beleid kunnen komen en het is ook de perfecte aanleiding tot gesprekken met gemeenten.

Om netwerken goed te kunnen begeleiden, moet je als bestuurder beschikken over goede procesbegeleidingsvaardigheden. Zelf voel ik me ook heel erg betrokken, je kunt dag en nacht met dit werk bezig zijn. Je blijft je constant vragen stellen en bedenken hoe je dingen aan kuntpakken. Het leukste aan dit werk vind ik de combinatie van invloed uitoefenen op beleid en iets betekenen voor mensen.

Heb je tips voor startende netwerken?

Kies voor maximaal drie inhoudelijke onderwerpen en doe die goed! Het gevaar van veel onderwerpen willen beïnvloeden is dat je maar half werk doet, en onvoldoende resultaten boekt. . Als je je focust op een paar onderwerpen, dan kun je de verdieping in gaan, dan zorg je voor verbinding en dat helpt weer bij het opbouwen van goede relaties. En daarmee is je kans op slagen ook weer groter, en voor dat succes doen we het natuurlijk!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht