FNV helpt Wajongers met meldpunt herbeoordelingen

FNV helpt Wajongers met meldpunt herbeoordelingen

04 jul 2016 - webredactie

FNV helpt Wajongers met meldpunt herbeoordelingen

Het UWV gaat tussen nu en 2018 240.000 Wajongers opnieuw beoordelen om te kijken wie nog kan werken. De FNV biedt ondersteuning bij deze herbeoordelingsprocedure en heeft een meldpunt geopend waar Wajongers hun ervaringen kwijt kunnen.

'Het Meldpunt wil volgen of het proces zorgvuldig gaat en of mensen begrijpen waar het om gaat,' zegt Rob Splint, bestuurder Uitkeringsgerechtigden. 'We willen ze ook informatie geven over het proces: weten ze dat ze ook een persoonlijk gesprek mogen wensen, en weten ze wanneer het zinvol is om in bezwaar of beroep te gaan, en hoe dat dan moet? We willen ook weten of ze daadwerkelijk door UWV geholpen worden bij re-integratie. Vooral bij dat laatste groeien de vraagtekens vooralsnog alleen maar.'

Vragenlijst

Ben jij Wajonger en heb jij een herbeoordeling gehad? Vul dan de vragenlijst in! Met deze vragenlijst willen we in kaart brengen hoe het UWV:

  • de herbeoordelingen van Wajongers uitvoert.
  • hulp biedt bij het vinden van werk (onder andere via garantiebanen).

Vanzelfsprekend blijven alle gegevens anoniem!

Hoe is jouw ervaring met de herbeoordeling voor de Wajong? Heb jij een baan aangeboden gekregen? Laat het ons weten! 

> Vul de vragenlijst in!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht