Zo beïnvloed jij de gemeentelijke aanbestedingen

Zo beïnvloed jij de gemeentelijke aanbestedingen

12 apr 2016 - webredactie

Zo beïnvloed jij de gemeentelijke aanbestedingen

Eén van de taken van Lokaal FNV is beïnvloeding van gemeentebeleid. Aanbestedingen die gemeenten doen, zijn erg belangrijk voor werknemers: recht op eerlijk loon, veiligheid en baanzekerheid zijn onderwerpen waar de FNV voor op de bres springt. Gemeenten willen bij aanbestedingen vaak voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Met ernstige gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden van werknemers of hun werkgelegenheid. Door het aanbestedingsbeleid van de gemeente te beïnvloeden, kun je de basis leggen voor verantwoord werken.

Voorbeeld

Een goed voorbeeld van beïnvloeding is de staking van de buschauffeurs in Almere op dinsdag 5 april. Met de staking wil FNV Streekvervoer de gemeente Almere bewegen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer harde eisen te stellen aan vervoersbedrijven om het werk van chauffeurs veiliger te maken. De gemeente heeft vlak voordat een tweede staking werd gevoerd twee belangrijke eisen alsnog in de aanbestedingsprocedure opgenomen!

> Lees het nieuwsartikel

> Lees meer over de staking op fnv.nl

Wat kan jij doen?

Wil jij ook invloed uitoefenen op het aanbestedingsbeleid van jouw gemeente? Neem contact op met de bestuurder van je netwerk. 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Wim Lentink schreef op 26-04-2016

L.S. Houd mij s.v.p. op de hoogte van acties in Enschede. Fijn dat de FNV aan het ontwaken is! Vriendelijke groeten van Wim Lentink