Laat je inspireren: netwerkverkiezingen Lokaal FNV

Laat je inspireren: netwerkverkiezingen Lokaal FNV

11 apr 2016 - webredactie

Laat je inspireren: netwerkverkiezingen Lokaal FNV

Op 23 november werd de eerste netwerkverkiezing gehouden. Lokaal FNV Maastricht-Heuvelland mocht het spits afbijten. Sindsdien hebben achttien andere netwerken, verspreid over het land, hun bestuur gekozen. Waaronder Lokaal FNV Parkstad en Lokaal FNV Alkmaar. Op beide verkiezingsavonden was de belangstelling uitzonderlijk groot.

Lokaal FNV Parkstad, 3 december

Het netwerk Parkstad had een opkomst van zo'n 60 man. Bovendien moest er daadwerkelijk gestemd worden: er hadden zich achttien kandidaten opgegeven voor elf bestuurszetels. Daar had de commissie die de stemmen moest tellen flink werk aan.

Gitta Backer, bestuurder Limburg en onafhankelijk begeleider van de telcommissie, schetst een sfeerbeeld: 'Louis Hautvast - talentvol buutreedner - en het bestuur hielden de zaal bezig terwijl twee man en ik ons teruggetrokken hadden in het zaaltje ernaast. Helaas was het zaaltje niet bepaald geluiddicht. Blijf dan maar eens geconcentreerd: 60 formulieren met elk 11 stemmen per kandidaat tellen. Af en toe kwam een bestuurslid informeren "of het nog lang duurde"; na 2 keer vragen hebben we hem de toegang ontzegd. Zo'n grote belangstelling maakt verkiezingen heel spannend.' 

Lokaal FNV Alkmaar, 20 februari 

Lokaal FNV-bestuurder Matthijs van Manen begeleidt het lokale netwerk in Alkmaar: 'Ik ben allereerst blij met de enorme opkomst. De 100 aanwezige FNV-leden maken duidelijk dat er breed draagvlak is voor het lokale vakbondswerk in Alkmaar en omstreken. Daarnaast is het nieuwe bestuur divers, zowel qua ervaring binnen de bond, sector, leeftijd en woonplaats. Ook daar ben ik ontzettend blij mee.'

> Lees het volledige verslag

Aankomende verkiezingen

Op de agenda van volgende maand staan de verkiezingen van de netwerken Midden-Langstraat (18 mei), Amsterdam (21 mei) en Dongemond (31 mei).

Meer verkiezingen en informatie over de verkiezingen kun je vinden op www.lokaalfnv.nl/verkiezingen.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht