Herdenk omgekomen collega’s op Workers Memorial Day

Herdenk omgekomen collega’s op Workers Memorial Day

11 apr 2016 - webredactie

Herdenk omgekomen collega’s op Workers Memorial Day

Ieder jaar op 28 april herdenkt de vakbeweging internationaal de slachtoffers van arbeidsongevallen. Soms met een demonstratie,  vaak met korte bijeenkomsten bij een lokaal gedenkteken.

De FNV organiseert deze bijeenkomsten dit jaar in Rotterdam bij het Edo Fimmenmonument, Buizenpark Katendrecht om 18.00 uur (vanaf 17.30 uur toegankelijk) en in Amsterdam om 11.30 uur bij het monument voor het FNV kantoor aan de Naritaweg 10.

Nabestaanden van arbeidsslachtoffers zullen het woord voeren en ook is er een spreker namens de FNV. Zij zullen aandringen op afdoende bescherming en aandacht voor deze zwarte kant van werken: aandacht voor de oorzaken van arbeidsongevallen en beroepsziekten en ook voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

Bijeenkomsten op 28 april

De noodzaak om aandacht aan deze internationale gedenkdag voor arbeidsslachtoffers te schenken blijft groot. Daarom roept de FNV, werkgroep Workers Memorial Day, lokale en bedrijfsafdelingen op om dit jaar op 28 april met een lokale bijeenkomst op meer plekken in Nederland onze collega’s te herdenken die hun gezondheid of zelfs hun leven verloren als gevolg van slechte arbeidsomstandigheden.

Jullie organiseren en wij kunnen zorgen voor de benodigde ondersteuning, sprekers, faciliteiten en persaandacht.

Bijeenkomst organiseren?

Wil je ook een bijeenkomst organiseren? Laat het ons weten! Neem contact op met Klaas Zwart: Klaas.Zwart@kpnplanet.nl.

Voor meer informatie en achtergronden:

https://www.fnv.nl/over-fnv/internationaal/fnv-internationaal/nieuws/nieuwsarchief/2016/april/workers-memorial-day-2016/

https://www.fnv.nl/themas/Veilig_en_gezond_werken/beroepsziekten/artikelen/workers_memorial_day/

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht