Praat mee over de toekomst van jouw werk en inkomen

Praat mee over de toekomst van jouw werk en inkomen

06 jan 2016 - webredactie

Praat mee over de toekomst van jouw werk en inkomen

De noodzaak van een sterke vakbeweging is groter dan ooit. Ons werk en inkomen staan onder druk. Om de visie en strategie van de FNV verder te ontwikkelen, willen we weten wat leden vinden van ontwikkelingen die van invloed zijn op ons werk en inkomen en op het sociaal domein. De input gebruiken we op het FNV-congres in 2017.

Om meningen op te kunnen halen, worden van januari tot en met maart verspreid over het land in totaal 18 visiebijeenkomsten georganiseerd. De visiebijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen (leden en niet-leden) die wil meediscussiëren. Door nú mee te doen, hebben leden invloed op wat er stráks besproken wordt!

We willen met jullie praten over de ontwikkelingen die van invloed zijn op de manier waarop we gaan leven en werken, zoals:

  • Nemen robots ons werk over?
  • Worden we allemaal ZZP-er?
  • Gaat het alleen nog maar over geld?
  • Werkt iedereen straks voor een internationaal bedrijf?
  • Houden we onze aarde leefbaar?
  • En wat zijn de gevolgen van de vergrijzing?

De eerste visiebijeenkomst is inmiddels achter de rug. Dit was een prima bijeenkomst, waar leden uitspraken deden die ook Lokaal FNV raken. Zoals over globalisering: merk je ook lokaal de leegloop van winkels? Lokaal betekent dat een confrontatie met meer werkloosheid. En hoe solidair ben je ook internationaal: koop je je kleding bij de Primark of betaal je een eerlijke prijs?

Kom naar zo'n bijeenkomst en neem je collega’s mee! Aanmelden kan via de website: www.fnv.nl/visietraject.

Lokale netwerken die belangstelling en capaciteit hebben om zelf met de thematiek aan de gang te gaan, kunnen met de projectgroep contact opnemen via visietraject@fnv.nl.

De overige thema’s die in februari en maart aan de orde komen staan hier beschreven.

Er worden ook kenniscolleges georganiseerd over dezelfde thema’s. Deze colleges worden gehouden in Amsterdam en beeldopnames komen nadien beschikbaar via www.fnv.nl/visietraject. Alle visiebijeenkomsten en kenniscolleges staan open voor alle leden van de FNV, dus nadrukkelijk ook voor de leden van de netwerken van Lokaal FNV!

Praat mee over de toekomst van jouw werk en inkomen! Kom naar de visiebijeenkomsten van de FNV!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht