FNV geeft mural cadeau

FNV geeft mural cadeau

14 dec 2015 - webredactie

FNV geeft mural cadeau

Op zaterdag 12 december werd in Heerlen een muurschildering onthuld. Gitta Backer schreef de volgende sfeerimpressie.

'Een bijzonder geslaagde mix van sprekers en een bijeenkomst waarin op zeer treffende wijze de link met het roemruchte mijnverleden en de gevolgen daarvan voor Parkstad, die ook vandaag nog onze regio tekenen.

De nadruk lag terecht op de koempelmentaliteit van solidariteit: voor elkaar opkomen en elkaar helpen, ook als je het zelf moeilijk hebt. Ik ben blij dat deze mentaliteit nog altijd sterk aanwezig is binnen onze FNV! Er werd op een pakkende wijze stilgestaan bij de acties én successen die de leden van FNV in deze tijd met deze "koempelmentaliteit" wisten te behalen: in de schoonmaak, in de zorg en op vele andere fronten. Terecht vermeldde de wethouder in zijn speech dat bij elke landelijke actie vele bussen vanuit het zuiden naar de Randstad vertrekken. Maar buiten deze naar buiten zichtbare wapenfeiten, kent Lokaal FNV Parkstad vele actieve leden die voor én achter de schermen veel en goed werk verzetten voor onze leden. De "koempelmentaliteit" is nog volop levend in Parkstad!

Niet alleen werd stilgestaan bij de problematiek in deze regio: er werd nadrukkelijk een doorkijk gemaakt naar kansen die er liggen én een uitnodiging naar de politiek om die samen met Lokaal FNV Parkstad te verkennen en uit te bouwen. Enorm veel respect ook voor de spreker vanuit Young en United, de 17-jarige Robin: zijn verhaal en insteek geven vertrouwen naar de toekomst van onze FNV.

Met de zeer fraaie mural heeft Heerlen een zichtbaar symbool van de FNV, een mooie mix van mijnhistorie én toekomst.'

Fotoreportage onthulling >>

Verslag in Heerlens nieuws.nl >>

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht