FNV roept gemeenten op brandbrief aan kabinet te tekenen

 FNV roept gemeenten op brandbrief aan kabinet te tekenen

11 nov 2015 - webredactie

FNV roept gemeenten op brandbrief aan kabinet te tekenen

De FNV roept de gemeenten op die de brandbrief aan het kabinet nog niet getekend hebben dit alsnog te doen. Op 10 november stuurden 234 wethouders van financiën een brandbrief aan het kabinet om laten weten dat de rek eruit is wat betreft bezuinigen. Vraag ook aan jouw gemeente of ze de brandbrief al hebben getekend.

Lokaal actievoeren
FNV-voorzitter Ton Heerts: “Onze leden, mensen uit de zorg, sociale werkvoorziening en senioren, voeren in veel gemeenten actie voor werk en inkomen. Het verzet tegen doorgeslagen kabinetsbezuinigingen wordt alleen maar breder nu ook wethouders een brandbrief sturen. Iedereen is het er over eens dat de menselijke maat terug moet keren. Wij roepen ook andere gemeentes op te tekenen. We zetten onze acties in gemeentes wél door, tenslotte zijn zij toch verantwoordelijk.”

Zorgen over de zorg
FNV-leden in de thuiszorg geven overal in Nederland aan dat zij hun werk niet meer goed kunnen uitvoeren. Dat geldt ook voor de jeugdzorg en psychiatrische hulpverlening.  De politie heeft te maken met de gevolgen van de bezuinigingen op kwetsbare mensen, die geen zorg meer krijgen en op straat belanden. 

Boekhoudmentaliteit
Ton Heerts: “Bij decentraliseren hoort een fatsoenlijk budget. De boekhoudmentaliteit van het kabinet vernietigt kwaliteit van werk in de zorg en banen, ook voor kwetsbare mensen. We eisen goed beschut werk. De sociale werkvoorziening dreigt om te vallen.”

Actiedag SW 19 november
De FNV strijdt voor een goede cao voor werknemers bij de sociale werkplaatsen. Duizenden werknemers uit de SW houden op donderdag 19 november een nationale actiedag en komen bijeen op het Malieveld voor meer werkzekerheid en koopkracht. De VNG weigert na langdurige onderhandelingen nog steeds een fatsoenlijk loonbod.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

3 reacties

jan van utrecht schreef op 11-11-2015

het is gewoon schandalig waar ze mee bezig zijn.

F donselaar schreef op 11-11-2015

Ik ben blij dat dit ook serieus genomen wordt door FNV en dat we als mensen achter de bonden staan en ze wakker mogen maken met en voor mekaar

Desiree Winkler schreef op 11-11-2015

Het is de hoogste tijd om een einde te maken aan deze FACADE!! Wij zijn de mensen !!! Wij zijn het ZAT .!!!! Er is geld genoeg !!!