FNV-leden in actie tegen TTIP

FNV-leden in actie tegen TTIP

19 okt 2015 - webredactie

FNV-leden in actie tegen TTIP

De FNV komt lokaal ook steeds meer in het geweer tegen TTIP. In de aanloop naar de grote landelijke demonstratie Sla alarm tegen TTIP! op 10 oktober in Amsterdam, vonden in heel het land bijeenkomsten en acties plaats over TTIP. Bijvoorbeeld in Rotterdam en Woerden.

Paard van Troje
Op 22 september was er een actie in Rotterdam en op 26 september in Woerden. Bij deze acties was ook het bekende Paard van Troje aanwezig. Want met TTIP halen we immers de vijand van ons milieu, onze gezondheid, onze werknemersbelangen en onze democratische rechten binnen.

Wat is TTIP?
De EU en de VS willen een ingrijpend handelsverdrag afsluiten, het Transatlantic Trade and Investment Partnership: TTIP. Dit verdrag maakt de weg vrij voor multinationals die winst maken ten koste van onze rechten, onze gezondheid en ons milieu.

Wil jij ook in actie komen?
Meer informatie over TTIP vind je op www.fnv.nl/ttip. Overleg voor je in actie komt met je lokale bestuurder!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Kees van Mil schreef op 28-10-2015

Heel belangrijk om de negatieve kanten van het TTIP onder de aandacht van de leden te brengen. Maar momenteel wordt er door het overkoepelend protestorgaan een handtekeningenactie gehouden om een volksreferendum te houden over dit onderwerp. Ik vind dat de FNV actief haar leden moet gaan benaderen om mee te doen aan deze handtekeningenactie.