Verslag mijnwerkersconferentie

Verslag mijnwerkersconferentie

12 aug 2015 - webredactie

Verslag mijnwerkersconferentie

In juni 2015 waren de Nederlandse en Europese mijnwerkers verzameld in - hoe kan het anders - in Limburg. De conferentie 'Sterke vakbonden voor veilige mijnen, veilig werken is een mensenrecht'  vond plaats in de stadsschouwburg in Heerlen. De organisatie was in handen van een groep kaderleden van FNV en werd ondersteund door TIE-Netherlands en Mondiaal FNV.

De conferentie vormde onderdeel van een breder project gericht op de versterking van de positie van mijnwerkers in Turkije. In totaal waren er zo’n 60 deelnemers waaronder kaderleden actief in de werkgroepen internationale solidariteit, vertegenwoordigers van FNV en Mondiaal FNV, oud mijnwerkers uit Limburg, vertegenwoordigers van de Duitse bond IGCB, de Belgische bond ABVV, IndustriAll, en lokale en regionale politici.

Een delegatie van vakbondsleden die in de mijnbouwsector werken uit Turkije, Colombia en Belarus waren aanwezig om verslag te doen aan de hand van hun eigen vakbondservaringen en te vertellen over wat er gaande is in hun landen.

Download het verslag>>

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht