Wethouder Hemmes voorbeeld voor andere wethouders

Wethouder Hemmes voorbeeld voor andere wethouders

01 jun 2015 - webredactie

Wethouder Hemmes voorbeeld voor andere wethouders

Wethouder Hemmes voorbeeld voor andere wethouders FNV zet wethouder gemeente Pekela  in het zonnetje.

 

Maandag 1 juni zetten zeven medewerkers van TSN Thuiszorg samen met de FNV wethouder Hemmes van gemeente Pekela in het zonnetje omdat hij ervoor heeft gezorgd dat deze medewerkers hun baan behouden. TSN is voornemens om 650 medewerkers te ontslaan. Op verschillende plaatsen in het noorden van het land zijn die ontslagen ook al definitief gemeld aan werknemers, waaronder de zeven uit Pekela.

De wethouder vond dit niet kunnen en is in gesprek gegaan met TSN. In het contract dat de gemeente met TSN heeft gesloten, heeft de wethouder opgenomen dat TSN het werk mag blijven doen onder de voorwaarde dat er geen ontslagen zouden vallen.

Na het gesprek heeft TSN voor deze zeven werknemers het ontslag ingetrokken. “Wij vinden wethouder Hemmes een voorbeeld voor de wethouders van alle andere gemeenten in Nederland die verantwoordelijk zijn voor de zorg”, aldus Riek van Kampen, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “Sinds de gemeenten op basis van aanbestedingen thuiszorg inkopen, zijn er al veel te veel ontslagen gevallen. Veel gemeenten kijken vooral naar de prijs in plaats van de kwaliteit van de zorg voor de cliënten in hun gemeenten. Door de voorwaarde op te nemen in een contract dat er geen ontslagen mogen vallen, behouden de cliënten hun vertrouwde gezichten en de werknemers hun baan. Mogen velen hem volgen!”

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht