Vakbondscafé Rotterdam

Vakbondscafé Rotterdam

25 feb 2015 - Webredactie

Vakbondscafé Rotterdam

Op 2 maart 2015 is er weer een VakbondsCafé Rotterdam. Het onderwerp is dit keer: Zal het ons ook een zorg zijn?

Ruim een half miljoen mensen hebben straks geen recht meer op zorg in een instelling in Nederland en tegelijkertijd wordt de thuiszorg afgebroken. Hierdoor verliezen naar verwachting ruim 100.000 zorgmedewerkers hun baan en vele duizenden mensen toegang tot goede zorg!

Wat gebeurt er in de regio Rotterdam?
Het Vakbondscafé Rotterdam wil eerst vanuit de verschillende zorginstanties horen wat hier al is wegbezuinigd en wat er nog verwacht mag worden aan bezuinigingen.

Kom daarom 2 maart naar het Vakbondscafé en doe mee in de discussie. Het wordt natuurlijk geen actie bijeenkomst, maar een inventarisatie van misstanden in de zorg in Rotterdam. Daarna wil het Vakbondscafé in een volgende bijeenkomst de plaatselijk verantwoordelijke wethouder uitnodigen voor een uitleg.

Het Vakbondscafé Rotterdam vindt plaats in:
Café Restaurant Rustburcht, Strevelsweg 744/746, 3083 AT Rotterdam.
Vanaf 19.00 uur inloop, met koffie, thee, na de discussie een drankje met de mogelijkheid na te praten aan de bar van 20.30 uur tot max. 21.30 uur.

Ben je geïnteresseerd in een uurtje bijpraten met andere leden, vragen stellen aan kaderleden, bestuurders of meepraten over het thema? Kom naar Café Rustburcht aan de Strevelsweg, vlakbij metrostation Zuidplein. Er is een grote parkeerplaats (gratis na 18.00 uur).

Stuur wanneer je persoonlijke gegevens of mail adres gewijzigd zijn een e-mail naar het Regiokantoor Rotterdam FNVBG-Rotterdam@bg.fnv.nl

Tot ziens in het Vakbondscafé Rotterdam!


Wat is het VakbondsCafé?
Informeren, discussiëren en elkaar ontmoeten met een drankje erbij. Het is geen actiecomité of actievoorbereiding. Ook is het VakbondsCafé niet politiek gekleurd of gelinkt. Er vinden dan ook hier geen activiteiten plaats op dat gebied. Het VakbondsCafé Rotterdam is een initiatief van Rotterdamse kaderleden, die de regio samenwerking op deze wijze willen vorm geven. Er wordt gewerkt onder de naam: FNV in Beweging. Waarom willen we een VakbondsCafé? Net werken, leden werven, Informele denktank, kennisuitwisseling (informatie delen), meer waarde voor contributie bieden, saamhorigheid kweken. Wat willen we met het VakbondsCafé? Vakbondswerk weer leuk maken, informeren, maatschappelijke ontwikkelingen volgen en vakbeweging specifieke issues bespreken, binding van leden aan de vereniging, beïnvloeding van politiek en maatschappelijke organisaties, standpunten innemen en delen met de vereniging. Voor wie is het VakbondsCafé? Leden (toekomstige leden), kaderleden, bestuurders, beleidsmakers, werkgevers, politiek doelgroepen op basis van werk, inkomen en sociale zekerheid, het maatschappelijk overleg.Dit is een initiatief van Rotterdamse kaderleden Ruud de Kloe en Huub de Rouw, ondersteund door bestuurders van Regiokantoor Rotterdam (Pim Smit) Er is geen formeel bestuur.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht