Lokaal FNV Amsterdam op het Kwaku Summer Festival

Van 14 juli 2018 12:00 tot 5 augustus 2018 20:00

Lokaal FNV Amsterdam op het Kwaku Summer Festival

Kwaku Summer Festival is een van de grootste multiculturele festivals in Nederland en een van de grootste evenementen in Amsterdam, waar jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers op afkomen. Het festival brengt culturen samen en zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal en lekker eten en drinken. Het Kwaku Summer Festival vindt plaats in het Nelson Mandelapark in de periode 14 juli t/m 5 augustus: ieder weekend en 2 vrijdagavonden.

Al jarenlang staan we als FNV op dit festival met een grote stand om de bezoekers te laten zien waar we als FNV voor staan en wat we doen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Lokaal FNV Amsterdam is op de zaterdagen en zondagen aanwezig van 12.00 – 20.00 uur.

In het weekend van 14 en 15 juli zijn leden van FNV Wereldburgers aanwezig. Je kunt met hen kennismaken en zij kunnen je vertellen wat zij doen. Onder meer vertegenwoordigen zij de FNV in het
21 maart comité en strijden ook op andere plekken voor gelijke rechten en tegen alle vormen van discriminatie.

Zaterdag 21 juli is Young & United aanwezig. Zij laten zien als actieve jonge leden wat zij doen voor en door jongeren. Op dit moment maken zij zich sterk voor zeker werk en tegen de groeiende flex. Onlangs hebben ze de actie ondersteund van de uitzendkrachten die werkzaam zijn in het contactcentrum van de gemeente Amsterdam.

Zondag 22 juli is netwerk Roze FNV aanwezig. Hierin zitten lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders (LHBT’ers) en anderen die opkomen voor hun rechten. In het netwerk werken we aan een sociaal veilig werkklimaat voor LHBT’ers. 

Zaterdag 28 juli staan leden van het actiecomité Red ons Pensioenstelsel op de stand van de FNV en zullen bezoekers oproepen deel te nemen aan de acties die de FNV organiseert om de plannen voor afbraak van ons pensioen door werkgevers en de regering te keren.

Zondag 29 juli staan actieve leden van de FNV klaar om duidelijk te maken dat strijd tegen de afbraak van de Zorg succes heeft en nog steeds hard nodig blijft, omdat nog niet alle gemeenten en werkgevers het hart voor de zorg op de goede plek hebben zitten.

Het volledig programma is te vinden op de website: kwakufestival.nl/

Meer info over de toegangsprijs en openingstijden, zie: kwakufestival.nl/bezoekers/ 

Naast ons programma zijn er vele publicaties beschikbaar op onze stand, die voor jou interessant kunnen zijn. We zien je graag tegemoet bij onze stand! 

Lokaal FNV Amsterdam

Deel deze Activiteit