Samen met de vakbond strijden voor gelijke rechten

Van 22 juni 2018 19:30 tot 22 juni 2018 21:30

Samen met de vakbond strijden voor gelijke rechten

Wat betekent het om werkzaam te zijn? Wat voor zaken kom je op de werkvloer tegen? Wat doen we samen met mensen die werkloos zijn of op zoek zijn naar een baan? Wat doen we als FNV als vereniging in de gemeente Amsterdam? Wat voor andere ondersteuning bieden we aan elkaar binnen de vereniging?

Meer dan de helft van de mensen zijn in kwetsbare situaties beland, ofwel zonder baan en zonder perspectief of in een slechte werksituatie beland door een slecht contract. Wij vinden dat dit moet veranderen. Er heerst ook angst voor andere culturen die we niet begrijpen en dat heeft vooral te maken met de heersende onzekerheid op de arbeidsmarkt. Van de werkenden is 73% bang zijn/haar baan te verliezen. En 81% zegt dat het minimumloon niet hoog genoeg is om van te leven. Mensen hebben geen vertrouwen in de politiek en zien een groeiende hebzucht onder bedrijven. 

Wij willen dit graag bespreken met de mensen die leven in Zuidoost. Wij hebben recente cijfers verzameld over de werk- en inkomenspositie van mensen in Zuidoost die we zullen presenteren. Maar vooral van belang is wat je van de huidige situatie vindt over de werkgelegenheid en de inkomenspositie.

We laten enkele actieve leden van de FNV, die de nodige ervaring hebben, aan het woord. We laten zien hoe we als vakbeweging voor de rechten opkomen van mensen op de werkvloer. Hoe we proberen mensen te ondersteunen die een conflict met hun werkgever hebben. Een kaderlid van de Belastingservice vertelt over de gratis belastingondersteuning van de FNV voor haar leden. Wat doen we om de positie van bewoners van Amsterdam te beschermen als het gaat om hun uitkering, hun werk, de energietransitie, wonen en de ouderenzorg. Een Trajectadviseur van Werken aan Werk vertelt iets over de mogelijkheden voor het vinden van een nieuwe of andere baan. Belangrijker is echter dat we gezamenlijk een manier vinden om dat als FNV samen met jou te kunnen doen en met organisaties waar je al lid van bent.

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en we kunnen met elkaar in discussie treden over onderwerpen die je met ons en met elkaar wilt bespreken.

Datum:   vrijdag 22 juni 2018 om 19.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur)
Locatie:  Buurthuis Gein, Wisseloord 83, 1107 NB Amsterdam
(vlakbij Metrostation Gein en halte bus 47 en 249)

Aanmelden wordt op prijs gesteld, bij voorkeur per mail naar: rob.marijnissen@vereniging.fnv.nl. Of telefonisch: 06 – 53178715.

We zien je graag tegemoet!

Lokaal FNV Amsterdam

Deel deze Activiteit