Uitnodiging informatiebijeenkomst Participatiewet in Capelle aan de IJssel

Van 31 januari 2018 10:30 tot 31 januari 2018 16:15

Uitnodiging informatiebijeenkomst Participatiewet in Capelle aan de IJssel

FNV Lokaal organiseert voor kaderleden de basistraining Participatiewet op woensdag 31 januari 2018 bij:


BCN Rotterdam,
Barbizonlaan 25,
2908 MB Capelle a/d IJssel.

De training op 11 december is niet doorgegaan in verband met de gladheid.

Wat doet de Participatiewet?
Zogenaamde proefplaatsingen en/of werkervaringsplekken worden nu gebruikt door werkgevers om goedkope arbeidskrachten zonder contract en uitzicht op een baan in te zetten. Vaak gaat dit ook nog eens ten koste van al bestaande werknemers met een echte baan. Dat is verdringing van betaald werk.

Stop werken zonder loon!
De FNV vindt dat we ‘werken zonder loon’ moeten uitbannen. 

Voor wie is de training bedoeld?
Dit specifieke vakbondswerk is een speerpunt van de FNV. Daarom vinden we het belangrijk dat kaderleden Lokaal, WSW en UG goed op de hoogte zijn van alle ins en outs van de Participatiewet. Richt je je nu al op het gemeentelijk beleid voor de Participatiewet, ben je een vraagbaak voor leden en/of houd je je als kaderlid bezig met de beïnvloeding van de lokale politiek? Dan is deze basistraining geschikt voor jou. 

Wat leer je deze dag?
Aan het eind van de dag ken je de ins en outs van de Participatiewet toegespitst op het gemeentelijk beleid ten aanzien van bijstandsgerechtigden. Je weet alles over de visie en strategie van de FNV en specifiek van de sectoren Lokaal en Uitkeringsgerechtigden.

De opzet van de training:
In deze basistraining staat kennisoverdracht rondom de participatiewet centraal. Dat betekent dat de groep mogelijk groter is dan je wellicht van andere trainingen gewend bent (tot 50 personen) en dat er mogelijk minder gelegenheid is om in kleine groepjes uit te wisselen.

De dag ziet er als volgt uit:
- Korte voorstelronde
- Uitleg campagne Stop Werken Zonder Loon, rol kaderleden, standpunten FNV.
- Aan de slag met het huiswerk*
- Participatiewet onder een vergrootglas, gevolgen voor bijstandsgerechtigden; werktrajecten, herkennen van verdringingscriteria gemeentelijk beleid.

*Huiswerk: Zoek voor jezelf uit op welke wijze jouw/jullie (kern)gemeente de Participatiewet voor uitkeringsgerechtigden aanpakt. Zijn er obstakels waar je tegenaan loopt? Zijn er dingen in de gemeentelijke aanpak die je opvallend vindt?

Wanneer: woensdag 31 januari 2018
Tijd: 10.30 – 16.15 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Lunch: voor een lunch wordt gezorgd
Locatie: BCN Rotterdam, Barbizonlaan 25, 2908 MB Capelle a/d IJssel
Waar aanmelden: via https://nl.surveymonkey.com/r/31januari2018rotterdam
(klik alsjeblieft op deze link om je aan te melden)

Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen. Bij overtekening nemen wij contact met je op.

 

Deel deze Activiteit