UITNODIGING REGIONALE BIJEENKOMSTEN ZUIDWEST ROOSENDAAL regio West-Brabant

Van 27 november 2017 19:30 tot 27 november 2017 22:00

UITNODIGING REGIONALE BIJEENKOMSTEN ZUIDWEST ROOSENDAAL regio West-Brabant

TIJD VOOR VERANDERING. DOE MEE!

De werkdruk neemt steeds verder toe. Mensen moeten op hun knieën naar de eindstreep omdat de AOW-leeftijd steeds sneller stijgt. Meer dan 35% van de mensen heeft een onzeker contract. En een nieuw kabinet lijkt daar niets aan te veranderen. Zij lijken vooral oog te hebben voor de aandeelhouder.

Doe mee. Bouw mee aan de beweging die de strijd aan gaat voor een menswaardige maatschappij met respect voor iedereen. We gaan in de aanval om deze verandering te realiseren. Dat kunnen we alleen samen. En dus alleen als jij ook meedoet! Daarom nodigen we je uit om te bespreken hoe we verder bouwen aan een beweging die de strijd aan gaat om te winnen.

MELD JE AAN!
Op maandag 27 november 2017 is ons bestuur in jouw regio:

Vakbondshuis Roosendaal
Laan van België 31
4701 CH Roosendaal

Spreekuurlocatie Roosendaal, meld je hier aan.

De bijeenkomst begint om 19:30 uur, met inloop vanaf 19:00 uur.


WAAROM EEN OFFENSIEF?

Het geld klotst tegen de plinten, we worden links en rechts ingehaald met aanmoedigingen voor hogere lonen. Toch gaat het allemaal niet zoals we willen. Inkomens stagneren, arbeidsvoorwaarden staan onder druk, werkdruk stijgt en flexibilisering neemt in een razend tempo toe. Collega’s worden steeds vaker elkaars concurrenten doordat de één goedkoper is dan de ander. Onze economie groeit, maar onze samenleving zit in een race naar beneden in de strijd om de laagste prijs. Een strijd die gevoerd wordt over de ruggen van werkenden én die onze verzorgingsstaat uitholt.

FUNDAMENTELE VERANDERING
Wij willen het verschil gaan maken in deze ontwikkelingen. Wij willen dat een vast contract weer gewoon is, dat je als jongere weer een toekomst kunt opbouwen, We willen een hoger minimumloon en we willen dat je op een fatsoenlijk leeftijd kunt stoppen met werken. Dat wil jij toch ook?

Dat kan alleen als we de oorzaken aanpakken die onze verzorgingsmaatschappij onder druk zet. Daar zijn fundamentele veranderingen voor nodig. We gaan daar extra op inzetten, maar we kunnen alleen voldoende kracht opbouwen als we onze krachten bundelen, en samen optrekken om Nederland te laten zien dat het zo niet langer kan. Dat plan wil het FNV bestuur graag aan jullie voorleggen. Om je mening te vragen, en om jou te betrekken. Want samen gaan we hele bijzondere dingen doen! Dus doe mee!

We hopen je te zien!

Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst die georganiseerd zijn voorafgaand aan het congres van 11 mei 2017. Als deelnemer heb je daar, als het goed is, eerder een mail over ontvangen. Niet gehad, of gewoon benieuwd? Je kunt de resultaten hier teruglezen. Het congresbesluit, zoals vastgesteld door het Ledenparlement op 16 juni j.l. vind je hier.

Voor meer informatie kijk op fnv.nl/samensterk.


Met vriendelijke groeten,

 

Regio Zuidwest

 

Deel deze Activiteit