Bijeenkomst regio Rotterdam, campagne Raadsverkiezingen 2018

Van 23 mei 2017 19:00 tot 23 mei 2017 21:00

Bijeenkomst regio Rotterdam, campagne Raadsverkiezingen 2018

REGIONALE STARTBIJEENKOMST CAMPAGNE RAADSVERKIEZINGEN 2018

Beste kaderleden,

De hoofdtaak van de Lokaal FNV netwerken is het beïnvloeden van het lokale beleid in het sociale domein. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Deze verkiezingen vormen een uitgelezen kans om de standpunten van de FNV naar buiten te brengen, Lokaal FNV zichtbaar te maken/houden en werk te maken van een beter gemeentelijk beleid op het vlak van werk, inkomen, zorg en aanbesteden.

 

Meerdere netwerken zijn reeds actief met het beïnvloeden van het sociale domein in hun regio, mede naar aanleiding van de Lokale Monitor 2016, of hebben op onderwerpen overleg met gemeentebestuurders, in/na afstemming met sectoren. Zij kunnen de verkiezingen meenemen in hun activiteiten. Andere netwerken zijn nog niet actief richting de politiek en zouden de verkiezingen kunnen aangrijpen daar mee te starten.

 

Uit de evaluatie van de vorige campagne rondom de gemeenteraadsverkiezingen is gebleken dat we veel eerder moeten starten met de voorbereiding, vandaar dat we dit keer in alle regio’s met de kaderleden Lokaal bijeenkomsten houden.

 

De bijeenkomst in jouw regio zijn op:

-          dinsdag 23 mei       Regiokantoor Rotterdam, Pegasusweg 200, aanvang om 19 uur tot 21.00 uur

 

 

Aanmelden via e-mail lokaalrkrotterdam@fnv.nl geef dan duidelijk aan naar welke bijeenkomst je wilt gaan. Voor Rotterdam geef je aan LMWI Rotterdam en voor Roosendaal geef je aan LMWI Roosendaal.

 

Overleg met je bestuurder wie van jouw netwerk het beste naar deze belangrijke startbijeenkomst kan komen.

 

Op de startbijeenkomst wordt door campagneleider Paul Lempens of Els Westdijk uitleg gegeven over het doel van de campagne, wat je kunt doen, wat de valkuilen kunnen zijn en hoe je start.

Na de bijeenkomt ontvang je een instructiehandreiking.

 

In de regio bepalen jullie met de netwerken en jullie bestuurder welke gemeenten door jullie worden gekozen en welke thema’s prioriteit hebben.

 

Tot ziens op één van de bijeenkomsten!

 

Mede namens de bestuurders,

Pim Smit, Matthijs van Manen en Asha Samlal Lokaal/Regionaal Zuidwest

Els Westdijk

Bestuurder Lokaal/Regionaal

 

 

Deel deze Activiteit