Bijeenkomst vakbondscafé Rotterdam

Van 7 december 2015 19:00 tot 7 december 2015 22:00

Bijeenkomst vakbondscafé Rotterdam

FNV Lokaal Rotterdam houdt een bijeenkomst over de pensioenpremie op 7 december 2015 in:

Zalencentrum Rustburcht (vlakbij metrostation Zuidplein)
Strevelsweg 760
3083 AT Rotterdam
Vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

Naar aanleiding van de uitzending van Zwarte Zwanen op 14 september 2015, is in het Ledenparlement van FNV een motie aangenomen, om duidelijkheid te verschaffen over de handel met de pensioenpremies. Werkende en gepensioneerde Nederlanders hebben er geen idee van wat met hun geld gebeurt. Ze weten alleen dat ze verplicht hun premies aan het pensioenfonds afdragen.

Dagelijks worden miljarden euro’s verhandeld en belegd om een zo hoog mogelijk rendement te maken. Nederlanders zijn wereldkampioen pensioensparen. Pensioenfondsen beheren samen meer dan 1000 miljard euro. Toch gaat het niet goed. We gaan steeds later met pensioen en de toekomst van de pensioenuitkeringen wordt onzekerder. Hoe worden pensioeneuro’s van Nederlandse burgers belegd? Hoe behalen de pensioenfondsen hun hoge rendementen? Wij vragen dit aan leden en deskundigen van de commissie Pensioenen uit het Ledenparlement van FNV.

Voor meer informatie kunt mailen naar: FNVBG-Rotterdam@bg.fv.nl.

 

Deel deze Activiteit