Red de thuiszorg in Groningen

Van 4 november 2015 16:00 tot 4 november 2015 17:58

Red de thuiszorg in Groningen

Red de thuiszorg in Groningen

4 november om 16.00 uur – Grote Markt (bij het Stadhuis)

 

Wat is er aan de hand?

De gemeente Groningen wil een deel van de huishoudelijke verzorging (thuiszorg) afschaffen. Per 1 januari 2016 moeten de gebruikers van zorg deze huishoudelijke verzorging zelf ‘kopen’. Het kabinet bezuinigt enorm op de zorg voor in totaal 3 miljard. Met name door minder mensen toegang te verschaffen tot een instelling en mensen langer thuis zorg te verlenen. Verzorgingshuizen sluiten en op de zorg thuis wordt ook bezuinigd, waardoor mensen tussen wal en schip dreigen te vallen.

Een aantal taken is doorgeschoven naar de gemeenten. Die kunnen op hun eigen manier invulling geven aan de organisatie van de zorg thuis.

De gemeente Groningen kiest er voor om deze zorg weg te bezuinigen in 2016, terwijl in 2015 nog voor fatsoenlijke zorg werd gekozen.

De gevolgen:

  • In de gemeente Groningen verliezen 300 medewerkers van de thuiszorg hun baan

  • Honderden inwoners, chronisch zieken, ouderen en gehandicapten verliezen hun vertrouwde hulp per 1 januari 2016.

  • Uw zorgkosten gaan omhoog

  • De maatschappelijke kosten stijgen: meer uitkeringen en een stijging van de zorgkosten doordat vereenzaming en vervuiling van mensen niet tijdig wordt gesignaleerd

  • De zorg wordt minder toegankelijk

 

Dit kan en mag niet gebeuren!

Op 11 november a.s. stelt de gemeenteraad van Groningen de begroting voor 2016 vast.

De FNV roept de politieke partijen in Groningen op om nu een keuze te maken: geen bezuinigingen op de thuiszorg in 2016. Veel gemeenten in Nederland kiezen er voor om niet te bezuinigen, dus waarom wel in Groningen?!

 

Wat kunnen wij doen?

Kom op 4 november om 16.00 uur naar het stadshuis op de Grote Markt. We vragen daar nogmaals de aandacht voor de schrijnende situatie in de zorg. Wij eisen van onze gemeenteraadsleden dat zij de voorgestelde bezuinigingen in de gemeentebegroting ongedaan maken.

Help mee de thuiszorg in Groningen te redden!

 

Heeft u (gehandicapten)vervoer nodig? Dan kunt u zich aanmelden via noord@abvakabo.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Deel deze Activiteit