Documentaire en debat 'De Tegenprestatie'

Van 15 oktober 2015 20:00 tot 15 oktober 2015 22:00

Documentaire en debat 'De Tegenprestatie'

In Nederland is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van de sociale zekerheid. Van burgers wordt meer eigen verantwoordelijkheid gevraagd en een bijstandsuitkering krijg je niet ‘zomaar’ meer, daarvoor moet je iets terug doen. Rotterdam loopt hierin al langer vooruit en staat bekend als één van de strengste gemeentes van Nederland, met een verplichte tegenprestatie en trajecten als Werk Loont waarbij iedereen, ongeacht opleiding, één dag per week papier moet prikken.

undefined

 

De documentaire 'De Tegenprestatie' onderzoekt deze Rotterdamse voortrekkersrol op de werkvloer, in de spreekkamers van de gemeentelijke dienst Werk en Inkomen. Gesprekken tussen consulenten en bijstandsgerechtigden laten zien hoe groot de afstand soms is tussen wat de één wil en de ander kan bieden. Na de eerste vertoning van de documentaire een debat over de invulling van de tegenprestatie. Wat heeft de Rotterdamse aanpak opgeleverd, wat zouden andere gemeenten hiervan kunnen leren? Waar zitten de pijnpunten? En hoe ervaren consulenten en bijstandsgerechtigden het nieuwe beleid?

Met Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid),
Maarten Struijvenberg (wethouder Werkgelegenheid & Economie),
documentairemakers Suzanne Raes en Monique Lesterhuis en uitkeringsaanvragers –en verstrekkers.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Arminius.
Met actiecode: 4444, kunt u deze kaarten gratis krijgen.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Deze avond is een samenwerking van Arminius, Stichting Docmakers en Lokaal FNV.

Deel deze Activiteit